Mosig i bollen

Är alldeles mosig i bollen efter skit-tentan, som kan dra dit pepparn växer. Är det inte meningen att man ska ställa frågor utifrån litteraturen eller sådant som tagits upp på föreläsningar? Strunt samma, nu är den över och jag känner mig alldeles slutkörd. Har en dag på mig att vila upp mig innan praktikäventyret börjar. Hade hundra saker som jag hade tänkt hinna med däremellan, men orkar bara sitta här och lyssna på Takida varvat med Lykke Li, dricka chailatte och näta mig. Orkar inte ens berätta om helgen, men några bilder från Eriks skojiga fest kan jag bjuda på. 

           Anders, Erik, jag och Ida      Jag får en kattiskram

                   Kattis och Kristin   

Love you

Tänk om man hade en sambo som var världsbäst på att göra en på gott humör när man var nere. En sådan där knäppgök som kom med en sjungande mjukisråtta och dansade fånigt när man var ledsen. Någon som envisades med kittlingsbrottning när man var hängig och fick en att tjuta av skratt. Eller någon som tog ens händer när man var på dåligt humör, satte på en galen låt och dansade som en vettvilling med en runt i vardagsrummet så att det var alldeles omöjligt att inte falla in i hans skratt.

Tänk, precis en sådan  sambo har ju jag. Vilken lyckans lyckans lyckans ost jag är.

Love you.


Hinner fabror Blå ifatt?

På tal om sista minuten så ringde mamma nyss och berättade att hon pratat med morbror Göran. Han hade sett mig komma cyklandes på morgonen och tänkt att han skulle köra ifatt mig med bilen för att säga hej. Det var bara det att han aldrig kom ifatt, fastän han körde i 50 km/h... Akta så du inte får böter! sa mamma. En bot av fabror Blå för fortkörning med min stålspringare hade jag faktiskt skrattandes tagit emot - det hade ju varit sannerligen komiskt! En annan aspekt av det hela är dock mitt sista-minuten-syndrom... Hur sjuttsingen gör man för att ta tillvara på den där näst sista minuten? Eller kanske rentav tredje sista? Hade varit trevligt att hinna hälsa på morbror Göran om morgnarna ju.



Klara, färdiga.... snark

Varför ska jag alltid vara ute i sista minuten? Ifall man hade tagit bort den sista dagen inför de tjugo senaste tentorna jag gjort, så hade jag nog inte klarat en enda. Det är alltså nu jag i metaforernas värld ska stå adrenalinstinn vid startblocken, med eld i blick och röda händer på låren. I realiteten sitter jag här med sömndrucken blick, gäspandes och snörvlandes, om än med röda mjukisbyxor på låren. Tankarna befinner sig främst på den shoppingrunda jag hade tänkt unna mig efter tentan imorgon. Kanske skulle lite kosmetisk neurologi rädda mig? Lite intellektuell doping för att väcka löparen som sover i startblocken?

Nej, nu får det var nog med maskandet. NU sätter jag igång! [...] Ehum... NU då? Jag ska bara... 

 

Djupa funderingar

Sitter här och försöker lösa familjeterapins mysterium; är det egentligen Salvador eller Virginia som har snyggast glasögon?

  vs

Vem lägger ni er röst på?

Fröken sätter sin sista potatis

Läsarantalet ökar och jag blir såklart lite nyfiken på vem ni är. Träd fram ur mörkret käre läsare och skyl dig ej med anonymitetens kläder! Eller nåt. Säg gärna hej, med andra ord. Vad du heter och hur många jordsnurr du är, vilka hobbies du har och vilken som är din favoritfärg.  

Hej jag är Fröken Emma och är en glad tjej på 26 somrar. Min favoritfärg är blå och på fritiden tycker jag om att träffa min pojkvän och mina kompisar. Typ. Liksom. 

Måste erkänna att jag blir lite blyg. Nu är det ju plötsligt en del människor där ute i stora världen som läser vad lilla jag skriver. Vad ska jag nu skriva om? Antagligen borde det handla om mitt hyperintressanta liv, men då jag inte har något sådant så kan det bli en knivig uppgift. Borde jag åtminstone försöka underhålla er med mitt hyper-o-intressanta liv? Eftersom jag är mycket tveksam till att ens den mest hängivne läsare vill höra om mitt tentaplugg, så besparar jag er det. Vad blir då kvar? Kanske kan jag nämna att jag imorgon har satt min sista potatis. Sex skojiga slitsamma år på cafét har nått den sista potatisåkern och jag kastar in förklädet. Kanske kunde jag nämna att det blir födelsedags- slash avskedsfest hos Erik på kvällen. Eller så låter jag helt enkelt bli. Och sätter mig och pluggar istället.


Vad vore egentligen livet utan tentaplugg? Det skulle ju vara tråkigt och dötrist, definitivt.


Tack för kaffet

Tack själv Timbuk, jag är glad att du är här och ger mig nya härliga toner att svänga loss till!



Vad tycker ni om låten?

Mångkampsbilder

Ett litet utdrag från helgens ståhej på friidrottsbanan

     

         

      

Så det så

Palle Psykolog säger att det beror på att jag är arg.

Jag är väl inte ett dugg jävla helvetes skit jävla arg.

Så det så.

Händelserik söndag

Det blev en händelserik söndag. Danni blev faster, en konstig gammal gubbe tog Valter och hällde vatten över hans huvud, och så försökte Björn nicka pucken i mål. Sistnämnda resulterade i ett hål genom läppen och en kväll på akuten, förstnämnda i en glad och exalterad Danni, och Valters blöta huvud efterföljdes av ett mycket trevligt dopfirande i soliga Pildammsparken (kunde ju tagit med solbrillorna iaf).


        

      Sebbe  

Dock tog även denna helg slut och måndagen följde motvilligt söndagen. Den där tentan nästa tisdag börjar göra sig smärtsamt påmind, och jag inser att det börjar bli dags att sluta sopa plugget under mattan. Ifall ni inte hör så mycket från mig den närmaste tiden, så är jag nog fullt upptagen med att städa upp allt damm under mattan. En annan möjlig anledning är att jag aldrig vaknar ur den hypnos vi tänkte våga oss på ikväll. Kanske går jag runt i trans och slavar under den onde hypnotisören?

Förresten, att jag säger att det är kul att ni kommenterar är inte detsamma som att jag ber er sluta ;-)


Veckans

Veckans blogg: Hon verkar ju så go och härlig och klär sig dessutom snyggt
Veckans Nalle Puh: "Det är att göra en god gärning utan att tänka på att det är en god gärning."
Veckans roliga: Den här killen lyckas alltid pigga upp mig, hur många gånger jag än sett klippet
Veckans säsongstart: Pantrarna kör säsongens första match idag. Mooooot Allsvenskan!
Veckans ris: Förstörelse och lagbrott är ett väldigt omoget sätt att uttrycka sin åsikt på
Veckans mest spelade: Winnerbäcks "Söndermarken"
Veckans tradigate: Frukostbuffen på Café Gusto får deklarationspapperna att verka lajbans
Veckans kommentar: "Det är inga rynkor ju, det är bara veck!"
Veckans smeknamn: Berget gav mig namnet Biffen, och vi blev därmed en oslagbar liga. Biffen & Berget - respect!

Barnsligt värre

Gårdagskvällen blev superlyckad. I ren barnkalasanda åt vi glada korvar och mumsiga köttbullar, smarrig marängsviss och krispiga popcorn. Testade fiskelyckan i fiskedammen, lyssnade på Mora Träsk och drack saft (ehum) med sugrör. Med partyhattarna i högsta hugg begav vi oss sedan  til KB där vi svängde med pippilotterna hela natten. Riktigt trevligt!

      Alla barnen i Bullerbyn  

Emma, Natti och Frida      Natti testar (bokstavligt talat) fiskelyckan   

Jag står och moppar mig   Glad födelsedagsgris     


Nu är det dags för Valters dop. Attans att det inte är soligt så man kunde dragit på sig solbrillorna. Blev inte många timmars sömn inatt.

Rynkig sjuåring

Är det inte ganska komiskt, att första gången man ser rynkor i sitt eget ansikte och tänker "shit, jag börjar ju bli gammal på riktigt", är då man ser en bild på sig själv utklädd till barn...

Rynkigt gammalt barn


Tant Emma laddar inför veteranklassen

Fy sjuttsingen vad sugen man blir. Gamla gruppen på gamla friidrottsbanan. Pappa skulle tackas av för alla sina år som tränare och såväl gamla som ännu äldre gruppdeltagare, och så jag från stenålderstiden, samlades för att fira honom med en mycket seriös mångkamp. 100 meter hopprep följdes av kula, stående längd, slungboll och sist men inte minst 400 m hinder. Satsningen var såklart fullständig och efter en hård kamp var det till slut Bror Micke som kammade hem godispriset. Själv försökte jag uppväcka gamla kulfärdigheter, men eftersom dessa färdigheter aldrig ingått i min repertoar, så gick det sådär. Kulan nådde i alla fall gräset, så jag är mer än nöjd. Slungbollen lyckades jag också få iväg, om än bara en gång innnanför sektorslinjerna. Resten av tiden fick jag rollen som förste fotograf, förste protokollförare och förste skadeskjutne. Hur gärna jag än ville hoppa längd eller springa hundra (400 meter var jag kanske inte riktigt lika sugen på) så lyckades jag behärska mig, skulle ju vara så tradigt ifall mina onda senor gick rätt av nu när de faktiskt, om än oändligt sakta, börjar bli någt bättre.  

Såklart blir man nostalgisk. Friidrotten var mitt Liv under tio år. Men nostalgisk på ett härligt sätt; sådär så att benen blir fulla av spring och magen fylls av ett leende. Jag har ju faktiskt nio år på mig att bli bra i fötterna och göra come back i veteranklassen. Det skulle vara något! Ska gå och massera fötterna med lite tennisboll och ladda mentalt inför min veterancomeback. Kommer ni och hejar? Se upp i backen - fyra hål i nacken! Hit med kryckan - nu är  det Tant Emmas tur!

Fast allra närmast i tiden ligger ju kvällens barnkalas. Har laddat upp med följande outfit



och kommer således bli HET som en ökenget.

Bilder från dagens friidrottsäventyr kommer inom kort, eftersom jag lånade pappsen kamera. Någon bild hann jag dock fira av med den egna kameran.

Pappa, Sofie och Flugan


So long, flaggstång

Stand up comedy i sal 118

In i det längsta drog jag mig för att plocka fram vinterkoftan. Det är ju ändå september. Men nu är smärtgränsen nådd, måttet rågat och den sista stenen kastad. Fastän jag satt med jacka på hela eftermiddagen och antecknade med Therese vantar på, så slutade jag inte frysa. Kom hem och hoppade i mjukisdressen, men slutade inte frysa. Stoppade  mig lite mat, men slutade inte frysa. Så jag fick nog och drog på mig Tjocka Koftan. Och alldeles alldeles strax tänkte jag vara så lyxig och ta en sista-minuten till gymmets solarium. Får ju passa på sista dagen innan gymkortet går ut. Sedan är Biffen & Berget enbart historia och kommer bara kunna läsas om i historieböckerna Eller? Nejdå, vi ska bara vila upp oss lite. Vila oss i form. Eller nåt.

Dagen har varit riktigt trevlig. Började lite stressigt eftersom jag, som vanligt ute i sista mikrosekunden, och hade tänkt öva in min redovisning på morgonkvisten. Två minuter innan utsatt tid hade jag hunnit läsa igenom min text för andra gången och var aldrig så oredo, men det hela gick ändå finfint. Eftermiddagen bjöd på min kanske livs bästa föresläsning! Eller åtminstone föreläsare. Det var tre timmars stand-up comedy och jag ville knappt på därifrån då klockan slog fyra. En fredag eftermiddag. är föreläsaren bra.

Efter min sista-minuten till Träningsvärket, är det dags för hemresa och sedan middagsbjudning hos Veena, Martin och Hector. Övriga helgen är fullsmockad med skoj. Bland annat ska jag gå på Lillis "barnkalas", Valters dop, hälsa på Maria på hennes nyöppnade sjukgymnastklinik och så ska jag dessutom vara med på *ssssssch* en hemlis som kommer väcka nostalgin till liv...  

Vad kul att ni är fler som börjat läsa min blogg och vad härligt att ni kommenterar, det gör mig så glad ska ni veta!

Trevlig helg på er!


Oberoendeframkallande provtagning

Idag fick jag kramp i min vänstra biceps när jag pratade i mobilen. Jag måste nog försöka motstå den snygga vinkeln och sluta stå och spänna mig när jag pratar i telefon. Eller ska jag och Lisa kanske ägna oss åt mindre snack och mer hockey, jag menar gymträning, på onsdagarna? Är det rentav mindre telefonprat med Mr Sambo som krävs? Eller är det Herr Bisse som behöver mer peptalk om dagarna, som börjar bli trött och lissen i ögat? Får nog ta mig en funderare när jag masserar min (fortfarande) ömma stackars muskel.

Imorse lyckades jag med konststycket att glömma både matlåda och plånbok hemma, vilket innebar att jag var tvungen att åka hem och äta lunch. Tror ni jag åt den snabbt och tog tillfället i akt (nu när jag ändå "skolkade" - ooooo vad busigt) att förbereda morgondagens redovisning, utan att fastna på nätet? Eh.... det verkar inte bättre än att jag sitter här. Som vanligt. Den här bloggosfären är ju alldeles beroendeframkallande. Eller är det kanske skolarbetet som är oberoendeframkallande? Allra mest oberoendeframkallande är nog ändå cellprovet som ska tas om en halvtimmes tid . Är faktiskt lite nervös... Håll en tumme (och varför inte några tår när ni ändå är igång) för att det går bättre den här gången, så är ni bussiga!

En nära-lastbilsdörren-upplevelse

Häromdagen höll jag på att kasta in handduken för gott, då jag godtroget cyklade förbi en parkerad lastbil som plötsligt slängde upp bildörren mitt framför näsan på mig (bokstavligt talat). I sista millisekund lyckades jag veja undan och undkomma en säker död liggandes plattnäsad och livlös utanför bion på malmös storgata. Denna nära-lastbilsdörren-upplevelsen fick mig att fundera på hur jag helst slutar mina dagar. Tre-i-topp:

1. Somnar rofyllt in efter ett långt och lyckligt liv och gott om tid att ta farväl av dem jag håller mest av 
2. Ligger och solar under en prunkande palm på en kritvit strand och tittar ut över det turkosblå havet, med en drink i min hand och alla mina käraste omkring mig, när en kokosnöt plötsligt lossnar och faller rakt ner på mitt ansikte, och Emma Plattfejs är borta för alltid
3. Får en blodpropp vid orgasm och dör omedelbart i min älskades armar

En alldeles vanlig dag... eller?

Idag känns det som en sådan där alldeles vanlig vardag. Inget spektakulärt, inget revolutionerande. Bara precis en dag bland alla andra, som varken är fnittrigt glad eller deprimerande ledsen. Är beredd på att ägna en alldeles vanlig heldag i skolan och sedan utföra ett alldeles vanligt onsdagspass på gymmet. 

Det är så lätt att glömma, med risk för att låta oerhört klyschig, att denna dagen aldrig kommer åter. 

Carpe diem.


 

Fryskyllingen Emmas känsla för hösten

Brrrrr vad kallt! Hösten är här och det med råge. Dagens uppvikta chinos och tunna jacka med trekvartsärm var inget värmande klädval. Gässen har stått i honnör på huden hela dagen och de blåbärsfärgade naglarna har påmint om hur långt borta sommaren är. Uppvärming verkar vara ett främmande ord för dem på institutionen. Varma lokaler? Nejdå, vi måste spara! Förbjudet att avgiftsbelägga obligatoriska moment på utbildningen? Nejdå, vi har ju inga pengar! En matsal som rymmer fler än 15 av skolans 500 elever? Det har vi ju inte råd med! Jag ska inte halka in på sidospår, utan mest bara konstatera att det är kallt, hösten är här och jag förstår inte hur jag ska överleva tills värmen kommer tillbaka. Förvisso ska vi snart ut och praktisera, men vid det senaste besöket där så varnade de mig för den goda isoleringen, som inte släppte in någon värme... Men fryskyllingen Emma har ju överlevt alla andra år. Huttrande och med fingrar utan blodcirkulation har hon stångats mot vindpinande kyliga årstider och brottats med isiga skolsalar. Hon kommer nog kunna överleva det här året också.

Te, någon?

 

Min helg i bild

Helgen var sådär underbart härlig och skojig! En bild säger ju mer än en massa tangenttryckningar, så here cåmes some pics

Torsdagsbild som fuskade till sig plats i helgstallet    Kolla in hur Therese matchar tavlan!       

Kattis &         Mys på Mosaik    Söta Lisa   

Hector ville oxå vara med o festa    Ludde    Therese och Maria myser till det   

Battle mellan mig o Therese?            

Björns gudmor Gunilla firas uppe på Översten        Faster Viveca var i centrum för kalaset   

    Mamma o pappa    Söta farmor   

Sebastian, 5 v    Beata, Sebastian och jag    la familia


Veckans

Funderar på att införa något återkommande här på bloggen. Kom gärna med förslag! Provar några "veckans" så länge...

Veckans höjdunkt: Måndagens shoppingäventyr, och så den underbara helgen såklart!
Veckans högtalardunk: Även denna vecka får mysige Jack Johnson nog stå för den mest spelade
Veckans ros: Till tidningen Metro för deras suveräna idé att införa smileys bredvid alla positiva nyheter - lite optimism behövs under morgonstunden, som ju faktiskt alltid inte har så mycket guld i mun (snarare flingrester o morgonandedträkt )
Veckans ris: Uncle Bens 
Veckans citat: "För att visa, att man inte alls blev rädd när man hoppade till, kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig." (Nalle Puh)
Veckans skojiga:


Nu är det helg igen

Nu är det helg igen o nu är det helg igen o helgen varar ända till måndag!

Förvisso har vi inte lika sockersött sällskap som förra helgen men nog kan det bli en trevlig helg av denna också! Ikväll ska jag guida mina lundabaserade pluggkompisar runt Malmös restaurang och uteliv, och imorgon blir det både 60-års och 50-års fest. O så får jag bäbisbesök igen. Trevligt! Jag tror jag tar helg redan, fastän skolboken ropar övergivet på mig borta från skrivbordet. Har ju inte haft någon pluggdisciplin överhuvudtaget veckan som varit, så varför börja en fredag eftermiddag?! Nej, fram med vinglasen, popcornskålen och danseskorna!

Nakenheten klädd i fasad

Då jag läser min psykologilitteratur överväldigas jag ibland av människans primitiva natur. Av vår nakenhet och vår enkelhet och av insikten om hur oerhört oromantiskt livet egentligen är. Tanken på att vi under ytan mestadels styrs av ursprungliga behov som inte sällan kan anges som egoistiska, och på att kärleken nog inte alltid är så ovillkorlig som vi ibland vill tro, ger mina romantiska föreställningar en rejäl knuff i sidan.  

På samma sätt kan jag emellanåt bli så ofantligt trött på allt det ytliga. På alla desperata rop för att höras och synas, på allt fokus på vår yta och på den rådande mallen över hur vi borde se ut. På samhällets utseendenorm och på allas våran strävan efter att passa in och samtidigt sticka ut och vara unika.

Någon frågade mig vad tanken bakom föregående inlägg var, och jag vill förtydliga att jag absolut inte har något emot modebloggar. Det blir bara för mycket av det goda ibland och vår fixering vid det yttre blir så tydlig. Bloggosfärens  "se mig, hör mig!" kan stå mig upp i halsen emellanåt, även om jag uppenbarligen valt att själv vara en del av den. Tanken på det absurda i vår kulturs fokus på den enskilda individen och hennes yta väckte fjanthumöret i mig och jag kände plötsligt för att strö några nypor salt över det hela. Jag dras ju med lika mycket som någon annan. Kanske är det just det jag tröttnar på allra mest, att fastän det finns en medvetenhet om hur samhällets vindar blåser, är det ändå så svårt att inte föras med.



Dagens outfit




Inför dagens shoppingrunda med Therese har jag valt outfit med omsorg

* Blå byxor från Ullared
* Guldglittrig top, även den från Ullared
* Hög klack från Ekohallen
* Läppstift från von Lidl
* Hårgfärg "Dust grey" från Netto

Paradoxal prioritering

Det är så mycket jag skulle vilja göra, men så lite tid. Skulle vilja hinna sova ut och ta tillvara på dagen. Ha en fin blogg, men inte spendera tid på att lära mig webdesign. Tjäna pengar, men inte lägga min tid på att jobba. Öronmärka pengarna till en systemkamera, men samtidigt lägga dem på kläder. Lära mig massor i skolan, men ägna min tid åt annat än att plugga. Festa hela lördagsnatten, men vakna utvilad på söndagen. Kunna prioritera, men ändå hinna med allt...

Bert-Stjärt

Igår gjorde vi något så moget som att läsa Bert-böcker. Ni vet den där blonde hormonstinne parveln med finne på näsan och storartade tankar om livet. Jag undrade genast varför det var så länge sedan jag senast höll en Bert-bok i min hand. De är ju förträffliga! Passar min snustorra humor perfekt. Ett litet utdrag ur "Berts bokslut":


"Eftersom Mark är amerikan så borde han ju kunna amerikanska bra. Jag läste upp en text från vårt band, som jag skrev förra veckan. Mark fattade ingenting. Otroligt! Han är ju amerikan och förstår inte ens sitt eget språk.


                           Don´t hang your lips

                                                            Text: Bert "Språkbegåvningen" Ljung

                          Why are you sour? 
                          Be a little up
                          Have you to be so point-painstaking
                          Lose your tie
                          Fun if you can laugh anytime, in all cases

                         Refräng: Don´t hang your lips. I don´t like that.
                         Don´t hang your lips. I only say that. 
                        Don´t. Stop with it. Now.
                        Or maybe in a little while, in all cases.


Ja, och så vidare och så vidare."


Klockrent.

So long - flaggstång




Omgiven av söta pojkar

Igår fikade jag med den här charmige killen 

idag kom den här stilige mannen  hit för att passas i helgen,

och om en stund kommer den här fina grabben hem till mig .


Jag är omgiven att söta pojkar - och jag trivs!!

Under konstruktion


Arbete pågår






Jag bloggar, alltså finns jag

Alldeles vilse i bloggdjungeln. Svindeln drabbar mig bara jag tänker på omfattningen av denna värld. Efter otaliga försök att förverkliga spännande idéer ger jag upp. Vi är inte kompisar, de kryptiska html-koderna och jag, så är det bara. Ni får ta det som det är. Bara jag. Bara mitt ordinära liv. Bara min enkla lilla blogg.

Jag bloggar, alltså finns jag.

Tror ni Descartes skruvar på sig i graven nu?

Överrumplad av Mr T

Jag är fortfarande överrumplad av det 12 minuter långa telefonsamtalet jag just avslutade. Hakan ligger kvar på bordet och ögonbrynen tycks ha fastnat vid hårfästet. Det ringde en man, T, och frågade ifall jag kände igen honom. Generat fick jag erkänna att jag inte gjorde det. Läste du engelska i Lund hösten 2003? frågade han. Jaooo, det kunde jag dra mig till minnes att jag nog hade gjort. Han hasplade ur sig några namn som jag borde känna igen, men det var inte förrän han rabblat en stund som jag kunde ge ett av namnen ett ansikte. Tyvärr mindes jag fortfarande inte T, vilket kändes lite pinsamt. Men så nämnde han "killen som skrattade som en galning när vi lekte Amöba-leken på en fest hemma hos dig" och plötsligt trillade poletten ner och jag mindes den väldigt orginelle Mr T, vars gapskratt i falsett inte lämnade någon oberörd och vars läppar alltid alltid alltid log.

Mr T berättade mellan sina falsettskratt att han tänkte dra ihop en träff för oss som hängde ihop den terminen. Han hade känt sig som en klasspappa och ville veta hur det hade gått för alla. Och så började han rabbla en massa frågor: Är du färdig psykolog? Hur är det med hunden? Bor du kvar i din etta? Är du fortfarande tillammans med J? När jag berättade att jag inte var det utan bodde ihop med en annan kille, så sa han att han inte var förvånad att jag hade "uppgraderat" mig och motiverade det genom att citera en skämtsam kommentar som exet J hade kommit med på den där festen. Jag är fortfarande, efter att ha skrivit på det här inlägget en stund, förstummad. Det var på håret att jag kom ihåg vem han var (och då var han ändå en mycket orginell person) och han mindes både vad min dåvarande pojkvän hette och kunde citera något han sagt fem år tidigare. Han mindes vad jag ville läsa till efter kursen, att jag hade hund och han mindes mitt efternamn. Fem år efter det att vi senast sågs letar han up mig på eniro och ringer för att fråga ifall jag vill ta en fika med honom. 

Ska man bli smickrad eller livrädd? Skratta eller springa sin kos?


ELVIS

Imorse var jag i vanlig ordning ute i sista minuten. Cyklade med eld i baken och målmedvetenhet i blicken. Jag bara skulle hinna med tåget! Trött på att få min stolta blå springare bortforslad, parkerade jag henne lydigt nere på rampen. Skyndade med stressade steg mot tåget, men insåg plötsligt att jag hade en hel minut till godo. Då jag förstod att tåget dessutom var två minuter försenat, såg jag min chans; vände tvärt och styrde stegen mot Metrotidningarnas fäste. Men det var borta! Någon hade rövat bort metrotidningarnas hem och därtill även dess budbärare! Förtvivlat skyndade jag tillbaka till tåget, klev på med flera sekunders marginal, hittade efter idogt letande en plats, och... där låg en metro! Bläddrade vant upp någon av de sista sidorna, fick syn på min sköna gröna sköldpadda, och morgonen var räddad. ELVIS, hur kunde jag klara mig utan dig en hel sommar? Du lyser upp mina skolmorgnar.



RSS 2.0