Äventyr i Afrika

Björns syster Petra är fantastiskt modig. Tillsammans med sin vän Linn tillbringar hon numera sin vardag på ett barnhem i Kenya och om några veckor ska de börja utforska övriga delar av den spännande afrikanska kontinenten. Vill du följa deras äventyr, gå in här eller via länken nere till höger. Känner du dig som en god medmänniska och vill skänka pengar till barnhemmet så skickar vi över Petras kontonummer.

Själv är jag inte lite avundsjuk och hade så fantastiskt gärna hälsat på i det där Landet Långt Bort, men lottoresultaten förblir envist negativa. Tills storvinsten kammas hem sitter jag här hemma, lyssnar på mysiga glada afrikanska låtar som den här och drömmer mig bort till de afrikanska vidderna. Hakuna matata. 

 http://www.flickr.com/photos/10649730@N05/1697467572/

Småländsk midsommar

Så var det dags för midsommarfirande och redan dagen innan begav vi oss upp till Smålandet för att inkvartera oss i Lillis föräldrars söta stuga, som formligen dröp av svensk idyll. Det blev en mycket trevlig vistelse och en midsommar vi sent ska glömma. I ladan kalasade vi på sillen, jollrade snapsvisor och svängde våra lurviga. Utanför femkampade  vi, dansade vi som små grodor runt blomsterstången, spelade crocket, grillade korv och bråkade med knotten. Eftersom jag skulle börja nya jobbet dagen efter så var vi tvungna att köra hem under natten. Det regnade inte bara katter och hundar utan tveklöst även elefanter och flodhästar, men vi klarade av både detta och att undvika älgar och rattfyllerister och kom hem i ett helt plåtstycke. Tack Lilli för en mycket trevligt ordnad fest!


Med rumpan i vädret och stång i blickSenapssillens lyckade rymningsförsök Sommarflickan Danni
Björn hittade en kompis i hagen

Vad gjorde du med klubban Lilli? Eller vem var det nu... hmmmElin + crocket = sant
Danni e taggad inför stafettenBjörn storsatsar i säckhoppningenNatti & Danni
Turnéspel på hög nivåPer verkar tycka att vi behöver lite vattenSer lagom stabilt ut
Rocking loss

Dubbellins, artonhålare o uppslukande blommor

Gårdagen började med att jag satte båda linserna i samma öga och slutade med en artonhålare fram tills mörkret sänkte sig och sprinklarna satte igång. Däremellan blev jag tillskrynklad av Paul och ägnade resten av tiden hemma hos päronen. Försökte hjälpa till så gott jag kunde med nya bygget och packningen, men på någon vänster slutade det med att jag satt uppslukad bland blommorna med kameran i högsta hugg.






Jag KAN flyga, jag är inte rädd...


Ekande tomt

Echo echo.
Det ekar tomt här inne.
Inte ett knyst hör jag ifrån er.
Det är kanske ingen som läser längre?

http://www.flickr.com/photos/robbik/2245124524/

Den fjärrstyrda kalven

Känner du att det är något som saknas i ditt liv? Att vardagen ibland kan kännas trist och grå och att du skulle behöva något nytt? Nu behöver du inte fundera mer, för den fjärrstyrda kalven är lösningen på ditt problem! Du får både husdjur, modern teknik och underhållning i ett, och slipper dessutom grubbla över vad du ska göra med dina pengar!

Brorsan har blivit stor och vuxen och journalisterna kallar honom entreprenör. Lite stolt är jag allt, men mest av allt ser jag fram emot att se honom rida western!

Kalasdag

Söndagen var en riktig kalasdag. Valter hade blivit stora killen och bjöd på ettårskorv, Cissi hade ytterligare fyrtinio år på nacken och slog därför till med en vidunderlig tårtbuffé och på kvällen kalasade vi på en golfbana som var lite mer välsmakande denna andra gång. 

Världens yngsta polis? Beatas Sebastian var så söt att även han fick vara med på bild.Ettåringen Valter





Hittepo under bloggtorkan

Torrperioder är tuffa tider, men trots maj månads bloggtorka så kunde jag faktiskt njuta av livet en del ändå. Förvisso ägnades mycket tid att åt intellektuell tortyr (läs tentaplugg), men skojigheter hanns det oxå med och en del av dessa fastnade på bild.

Valborg i Lund
Sillfrukost på UlrikedalNina och Kattis smilar upp sig för kameranKarin gillar valborg
Där var ju en och annan i Stadsparken...Tequilarace hos NinaGalen fest på parentesenPuss älskling!

Grillning första maj
Grillmästare PerDet började med att Per var frusen...Rebecca och jag vid grillen


Husbygge
Jag provkör bobcaten

Ranes härliga möhippa
Rane och Beata
Blivande bruden njöt i solen

Körsbärsdalen
Födelsedagspicknick i bilen
Therese o Kattis leker träd

Kalas och annat
Körsbärsträdet i Björns söta kusinbarn CasperKusin Linnea på kalas hos farmorMin finaste

Sist men inte minst har den här låten trakassert våra högtalare och gått på repeat oräkneliga antal gånger. Min förkärlek för att spela sönder låtar uppskatas inte alltid, men vilket tur då att även Björn gillar träffsäkra Takida!

Plötsligt i Vinslöv

Håll i hatten - imorgon bär det av mot Vinslöv! Elin och jag har hört att det är där det händer, så vi tar Elins syster och systerbarn i bilen och styr kosan mot denna metropol. Förmiddagen ägnas åt att leta bröllopsklänning till Elin, men sedan vet man aldrig hur det slutar... det här kan bli riktigt wild and crazy! Vi kanske rentav spelar minigolf?

Bengt

Idag är en sorglig dag. Min handledare har hastigt somnat in och lämnat denna värld. Aldrig mer Bengt, det är så svårt att greppa... Du var en fin människa Bengt, må du vila i frid.


Post wedding

Det var magi när Rane sakta kom gåendes genom skogen, vitklädd och alldeles osannolikt vacker. Vid den stämningsfulla vigseln fick de varandra och inne på slottet bjöds det till härlig fest. Att vi någonsin frusit glömdes bort när det serverades vidunderlig mat och träffsäkra tal. Inpå småtimmarna kastades klackarna i taket och vi dansade så svettdropparna rann innanför klänningen. Tack för en toktrevlig fest herr och fru R! 

 
Danni, Beata och jag radar upp
Natti och FridaPuss på dig min fina vän!
Danni, Elin, Beata och Lilli


(Bilder på det vackra brudparet kommer evenuellt, väntar på deras godkännande)



  


Pre wredding

Håret är rullat, ansiktet maskat, naglarna målade och kroppen är både skrubbad, rakad och filad.  Jag är redo för dagen då Rane och Hasse gifter sig!



Nåväl, nåra justeringar behövs kanske. Ska möta upp tjejerna för lunch hemma hos Elin nu och får väl göra ett försök att skapa en något snyggare Efter-bild. Därefter tar jag kameran på axeln, näsdukarna i väskan och beger mig till Svaneholms slott för att se min vän säga ja till vuxenvärlden. Finns det något vackrare än bröllop?

RSS 2.0