Sandra för hela slanten


Husbygge, kalas, Möllevångsfestival, lundajobb, fredagsfest, lördagsmiddag och så en massa Sandra. Ungefär så har den senaste veckan sett ut och det har varit härliga dagar som har förgyllts av min älskade kusin. Sandra och hennes Chris bjuder på finbesök från Australien, så vi har försökt träffa dem så mycket som möjligt. Så många bilder har det inte blivit, men ett par foton på mina flitiga föräldrar och några kalasbilder får utgöra dagens bloggfokus.    

Mamma kikar fram uppe på ställningen



Smuttar på vinet på balkongen o väntar på att lördagsgästerna ska anlända

Mitt lilla kusinbarn Lorraine

Kusin Åsa och hennes sockersöta Molly

Mormor o Sandra

Kusin Isa tillsammans med Chris


Fotobevis!

Titta Petra så tjusiga vi blev i våra afrikautstyrslar! Självfallet regerade födelsedagsgrisen himself i sin fenomenalt coola slips :-)



  Lägg märke till golfkändisen i grön tröja!

Antiproduktiv

Dagen börjar med besök på banken i de mjuka byxorna, morgon i andedräkten och håret på ända. Jag är ju bara på jakt efter en gul låda att lägga mitt brev i, osynlig för världen i min morgondräkt, men tvingas uppsöka bankmannen i slips och håna honom med mina morgontrötta andetag. I hemmets trygga vrå väntar omöjliga korsord och skinkprydda mackor och ambitionen att bege sig till stan får fransarna att svartna och håret att kammas. Övermäktigheten slår mig som ett knytnävsslag i magen och jag hamnar i soffan med bloggar som flimrar förbi och vackra människor som ler mot mig och försäkrar att deras liv är osedvanligt spännande. Veronica Maggios vackra toner dansar ur högtalarna medan dagen rinner ur mina händer, likt sandkorn som aldrig varit menade att tyglas. Tusen saker och ännu fler som ska göras och en flicka som borde vara duktig men som inte orkar annat än att naket blotta hur hennes dag rinner ur händerna.


http://www.flickr.com/photos/xxpeanutsxx/2589964468/

Dagens namn

Ruben Roffe den yngre

Har du en bulle i ugnen men trytande fantasi? Då har du säkerligen inte övervägt möjligheten att döpa din son till Ruben Roffe den yngre! Vad jag vet så finns det ingen annan av hans slag, om man bortser från Ruben Roffe den yngre som  tillsammans med sin farfar Ruben Roffe pryder c-delen i dagens Sydsvenskan.


Fågeljakt på golfbanan


Vad är oddsen för att träffa en stackars fågel med golfbollen, så att den plötsligt sjunger på sin allra sista refräng? Inte så värst låga, gissar jag. Vad är då sannolikheten för att även nästa spelare träffar samma fågel med sin boll?

Det var verkligen inte meningen att Herr Pippi skulle leva.

Pensionärsalarm och spontanfest


På fredagen gick pensionärsalarmet med buller och bång när vi damer ägnade kvällen åt att dricka varm choklad och kaffe på Lilla torg och sedan gick hem för att se på film. Detta fick kompenseras på lördagen, då det efter ett trevligt restaurangbesök bjöds på spontanfest i vår lilla stuga och efterfest på Etage.  Resten av helgen har det annars bara jubbats och jubbats. Idag har jag ledigt och kommer sedan jobba åtta dagar i sträck, puh!  Några bilder från lördagen:




Kärlek på en picknickfilt






Välkommen till Malmö!

Vi valde Ribban framför parken för att slippa alla gässen, men istället blev vi
varse om att gåsapågarna från Skåne har invaderat även denna delen av stan.



Förutom gässen så fick vi se många andra delar av Malmös djurliv. De här knotten hängde oss över huvudet precis hela kvällen
Inget blev ju bättre av att grannarna började slänga mat till dem...

Vardagsmystik

Ibland förvånar jag till och med mig själv. Hur lyckas man tappa det gelefyllda sadelskyddet under den cirkus fem minuter långa cykelturen till jobb, utan att märka det förrän man är framme? 

Naken smärta

Blod överallt. Frän lukt och röda skosulor. Bedjande ögon som vädjar att få dö. Snälla, låt mig låt mig låt mig få försvinna! Armar som inte vill släppa min kropp. Ord som får mina ögon att tåras. Jag får inte jag får inte jag får inte gråta. Lyckas jag låta bli? Skrik som får väggarna att vibrera. Hud som skakar och ben som knappt bär. Röster och rådvilla människor. Ett naket sår som skriker av så oerhört mycket smärta. Hon ber mig att inte lämna henne, och ändå måste jag gå.  

Det är inte alltid lätt att släppa jobbet när man har gått hem.

http://1.bp.blogspot.com/_MeraHYCqRc8/R164GvRiYGI/AAAAAAAAAb4/d3PfNJ-e47k/s320/Bild92.jpg

Myrbrallans hurtiga liv

Igår inledde min pojkvän dagen med 40 min på rullorna. Därefter sprang han till Bo01 för tre timmars volleybollspel och avrundade dagen med 18 hål på golfbanan.

Är det någon som ifrågasätter att jag kallar honom Myrbrallan?

För egen del tog jag slut efter rullorna.


Häcken full

Usb-kabeln hade tydligen försökt gömma sig i föräldrarnas hus - den rackaren! Under torsdagen fick jag smaka på ledighetens sötma och förutom tandhygienistens tuffa dom, sjukgymnastens fräcka frånvaro och kvällsfikan med tjejerna så hade jag häcken full hemma hos föräldrarna. Det var dags för klippning och jag lyckades på någon vänster pricka in den heta dagens fyra varmaste timmar för detta ändamål. Bladlössen gjordes hemlösa och deras envisa hämdaktion gick ut på att ta större delen av min kroppsyta i besittning. Men skam den som ger sig och förutom en avsågad sladd så lyckades jag faktiskt klippa till den där häcken något sånär. Kanske kanske kanske kan man lyckas sköta en trädgård en gång i framtiden?


I stort behov av en dusch

En nypa ledighet

Tjing i rutan!

Ni har inte smält bort alldeles i sommarhettan? Själv var jag på håret igår, men lyckades samla ihop mig i ett svettigt stycke igen. Sommaren är här och aj löv it! Åtminstone när jag får vara utomhus. 54 timmars jobb i instängda korridorer ger inte några enorma utrymmen för att njuta av sommaren denna veckan och det ser inte mycket bättre ut de kommande veckorna, men jag eftersom jag formligen håvar in enorma summor landstingspengar så är jag rätt nöjd ändå. Förresten så hade jag en fantastisk femdagarsledighet förra veckan då jag hann träffa många härliga vänner och hitta på mycket skoj med min käre sambo. Lunchen med Lisa, besöket hos Beata, Jocke & Sebastian och festen hemma hos oss hamnade på bild. Gårdagens besök hos föräldrarna dokumenterades också, men därefter drabbades min usb-kabel av frihetsdrömmar och rymde sin kos. Hittelön utfärdas till dig som kan återlämna denna dyrbarhet.

Tjusigare än så här har jag nog aldrig känt mig
Sommaren here I comeVälkommen till Malmös parker!Emma + sina nya jeansshorts = sant



Jocke försöker sig på moon walk


RSS 2.0