Morgontips

Du vaknar en morgon och känner att livet är ganska trist, tillvaron är grå och kroppen alldeles tom på energi. Skruva då på högtalarna och sätt på en låt du tycker riktigt riktigt mycket om. En glad låt vars toner dansar in i din kropp och fyller den med näring. Blunda, lyssna och ge dig hän. Låt dig fyllas, låt dig ryckas med. Känn värmen och känn rytm. Följ med tonerna och låt leendet spridas på dina läppar.

För min del var det Lasse som påstod att nån var tillbaka. Vilken är din låt?

Fletcher foto

En av mina absoluta favoritfotografer är Christian Fletcher. Ett litet axplock av hans vackra bilder:











Tittade på några systemkameror igår. ÅH vad jag längtar!

Clementingalaxen

Öppnade min bloggsida och insåg att jag faktiskt la ut bilder på grisar och clementiner i mitt senaste inlägg. Hur intressant är ens liv då egentligen? Röda mattor och glittrande galafester befinner sig en galax bort när helgens bilder består av frukt och slitna plastgrisar i olika positioner.

Jag välkomnar er nya läsare med att berätta att så mycket mer spännande blir det dessvärre inte. Livet jag lever är högst ordinärt och skämten jag skrattar åt är torrare än ett kliande eksem. Vardag följer vardag och helgens bäst dokumenterade händelse är svinkastning.

Välkommen hit käre läsare. Får jag bjuda på en clementin?



Fläskvolt

                                             

De andra tyckte jag var disträ och lite tråkig när det var dags för griskastning, men förstår de inte att en systemkamera, några clementiner och ett par svin är det enda som krävs för att göra mig lyckligt ovetande om omgivningen? 


                     

       


Superfikad

Sönderfikad. Kan man bli det? Tror egentligen det enda man kan bli är superfikad. Det är i alla fall så jag känner mig, efter att ha klämt in tre trevliga tösträffar under dagen. Superfikad och the-speedad. Och med en viss oro för träningsvärk i käkmusklerna imorgon.  

Busfika med Eleganta Elisabet, chaifika med Trevliga Therese och mysfika med Jätteunderbara Jessica. Tack för att ni förgyllde min dag!



Morgonstund har hurtbulle i mun

Vem tror ni ställer klockan på halv nio en söndag för att hinna med ett litet träningspass på morgonkvisten? Vem tror ni är vidrigt trött när klockan ringer, men masar sig ändå upp, fast besluten? Vem tror ni står utanför gymmet fem över nio och undrar var fanken personalen är? Vem tror ni två minuter senare inser att det numera är vintertid och att gymmet inte öppnar förrän 55 minuter senare? Vem tror ni bestämmer sig för att åtminstone gå en sväng runt parken när hon ändå har träningskläderna på? Vem tror ni befinner sig längst möjligast från cykeln och utan minsta regnskydd när himlen plötsligt öppnar sig, klockan halv nio söndag morgon real tid?

Det var bara inte meningen att jag skulle äta hurtbullar till frukost.

Fröken Emma byter sadel

Härom dagen fick vi insyn i vår konstterapeuts verksamhet och ombads rita några djur. Min teckning blev såhär vacker:



Tanken på att sadla om och satsa fullt ut på min konstnärliga begåvning känns alltmer övertygande. Vill inte hymla med min talang längre, inte blygt komma med bortförklaringar då någon vill se mina verk. Jag ska träda fram ur skuggorna, rakt in i rampljuset. Vara stolt över min begåvning och våga satsa på den, 

På Emmafronten intet nytt

Lägesrapport: På Emmafronten intet nytt. Allt flyter på i fin fart och avbryts varken av åskoväder eller stormiga upphetsningar. Livet är bra och behagligt. Jag trivs bra på praktiken och de rutiner arbetslivet innebär, för att inte tala om frånvaron av ångestframkallande tentor. Gläds över alla älskade människor jag har omkring mig, och går hand i hand med livet. Känns som att jag befinner mig i någon form av mellanläge; en skön stilltje innan kommande genomgripande förändringar ett par år framåt i tiden. Hösten är här med sin rofyllda färgprakt och sövande gång, med löfte om en annalkande vinter och mysig jul. Livet rullar helt enkelt på, och jag känner mig harmonisk och nöjd.

Majestät i rött

Kanske anses jag aningens makaber som lägger in en bild från en kyrkogård på min blogg, men faktum är att jag blivit förtrollad av detta träd. Varje morgon står det där i all sin röda prakt och lyser upp den tidiga klockan. Skimrande rött bland alla gula och gröna träd står det i ensam majestät, så hoppfullt och fantastiskt vackert. Personen som vilar därunder måste onekligen vara speciell, och jag kan inte låta bli att undra lite över honom. Hans röda krona vilar ju så skönt i ögonvrån på morgonkvisten och gör magen alldeles varm och glad.



Vardagen är full av små underverk

Jag gläntar på mitt fotoalbum

Så här kul hade jag när jag föll för grupptrycket och årsbokade mig:

           

           

           

Kanske ska man passa på att färga håret svart och välja de minsta lockarna när man ändå planerar att permanenta sig? Friskt vågat afrot vunnit.


Tittut!


Helgens outfit

Denna helg ser vi ut ungefär såhär.   

              

Mitt immunsförsvar börjar falla för grupptrycket och Björns influensabasilusker vägrar ge med sig.

Wiiha.


Neutralrynkans upptäckt

Vi stod framför badrumsspegeln och kivades. Jag retade min "gamle gubbe" för att ha grått hår, då jag plötsligt såg min spegelbild mer nyanserat. De där skrattrynkorna jag upptäckte för en tid sedan, finns där även då jag inte skrattar. Jag har alltså inte bara skrattrynkor, utan även neutralrynkor. Där fick jag så det veckades om det.

Kostsamt Krullkalas

Jag hade bestämt mig för att bli en krylltott. Efter att ha funderat fram och tillbaka en tid och avverkat den ena tantfrisyren efter den andra i mina mardrömmar, utnämnde jag slutligen drömmen om ett charmerande lockigt hårsvall till vinnare. Jag skulle bli kryllig, en Emma Krull. Med beslutsam hand lyfte jag luren och slog numret till frisören för att beställa permanent tid. Kunde hon göra mig till en vacker Sarah Jessica Parker? Eller kanske en retsamt sexig Shakira? Dock trillade luren ur den förut så bestämda handen då jag fick reda på vad krullkalaset kostade. 1800 spänn!?! Dra mig baklänges och i sidled på samma gång. Ettusenåttahundra riksdaler med risk för att se ut som en bingolottspelande pudel? Kom och köp ett åttitalskrull - kostar bara en tredjedel av studiemedlet! Nej, nu blev jag ju plötsligt lite tveksam till om det är värt en lockig kalufs. 

                      

Har förstått att det kostar på att bli en guldlock, men är det någon som kan tipsa om ett ställe som lockar för mindre än 1800 spänn? 

       

Yrselframkallande tankar

Ibland då jag funderar över alla val vi gör och vad konsekvenserna blir och framförallt vad de kunde blivit, infinner sig en svindelskänsla. Blir alldeles yr i bollen när jag inser hur många små och stora val vi gör varje dag och hur de hela tiden styr våra steg. Vad konstigt det är att tänka på hur det kunde varit och hur det inte hade varit ifall man inte gjort de val man gjorde. Vad man eventuellt missar och hur mycket man är glad över att man inte missar. Hur annorlunda ens liv kunde sett ut, både i positiv och negativ bemärkelse. Många skulle nog kalla det ödet, men jag tror inte jag vill köpa den tanken, även om den ligger där och lockar med en förståelseram för det som är så svårt att greppa. Om man helt förlitade sig på ödet så skulle man ju kunna luta sig tillbaka på ett annat sätt. Dricka en kopp kaffe medan man väntar på vart ödet för en härnäst. Nej, jag tror nog inte att det finns en förutbestämd bana för oss. Egentligen vet jag inte vad jag tror, utan inser nog mest att jag blir alldeles snurrig av de här tankarna. Och att många förklaringsmodeller är just ett sätt att minska vår yrsel och hitta ett räcke att luta sig mot i denna konstiga stora häpnadsväckande och oförklarliga värld, med så många frågor och så få svar. Och en massa vägskäl och möjliga avfarter.


På den rätta kölen

Jag var nere för räkning där ett tag, men nu är jag fit for fight, back on track och på den rätta kölen igen. Förra veckan bjöd på flera ljusglimtar i form av fikor med älsklingspersoner, mysfrukost med Kattis och lyxig söndagslunch med Jessica,

Världens finaste Jessica

men det är skönt med ny vecka och nya tag. Börjar komma in i praktikflödet och känner mig lite mer optimistisk denna veckan. Dagens testning gick finfint och jag ser fram emot veckans övriga tester.

Har inte så mycket att förtälja idag, utan ville nog mest säga hej hej hallå i blåbärsskogen finns här några snälla barn och varar julen ända fram till påska? Eller nåt i den stilen.


Det kom ett brev...



... från min älskade älskade vän



Det går inte en dag utan att det värker av saknad efter dig.





I väntan på den ridande webdesignern

Hur starkt jag än önskade att datorn var telepatisk och kunde läsa mina storslagna tankar om bloggens utseende, så vägrade den ge vika för dessa kreativa ambitioner. Bloggen får alltså ha det här stuket ett tag till, i väntan på att en webdesigner kommer  ridande på sin vita springare.

Vilket föredrar ni, den här lilla förändringen eller en genomskinlig mitt?


Krigaren

Vissa dagar är krig det enda som gäller. Sätta huvudet mot vinden och gå framåt framåt. Vägra ge upp och kämpa kämpa. Ställa sig upp varenda gång man trillar och envist sätta armarna i sidan. Inte ge efter, utan blicka mot horisonten och våga tro att solen går upp även imorgon.  



Charmknuttar

Är de inte världens finaste bebisar,  Valter och Sebastian?! 



(bilden lånade jag från Valters söta blogg)


Vad hände med bär och torkat kött?


Även denna helg togs några bilder

Såhär kul är det att gå på innebandymatch    

Och såhär söta trollungar träffar man på släktkalas         



Helgens kommentar:

Du har lika små ögon som morfar, men han har större näsa.

Bara sådär, som från ingenstans. Och sedan började hon prata om något annat. Den ungdomliga ärligheten är ju bara för charmig.

Är det nu man kallas vuxen?

Nu har jag fått jobbmail, passerkort, koder och egen nyckel. Jag kommer klockan åtta och jag går hem halv fem. Jag fikar klockan tio, lunchar klockan tolv och fikar igen vid halv tre. Jag går på konferenser, jag umgås med äldre kollegor och jag utför psykologsysslor. Jag pratar äppelskörd på ena rasten och GI-metoden på den andra. Jag tar bilen tillbaka till Malmö när arbetsdagen är slut, jag går några ärenden på stan och jag åker hem till min sambo i vår bostadsrätt och lagar middag. Vi pratar om dagen, fixar lite hemma och går och lägger oss vid elva.

Är det nu man kallas vuxen?

Klamrar mig fast vid tjurens horn

Kan ni tänka er, jag kom faktiskt ut levande på andra sidan. De första dagarna på praktiken överlevdes, trots att jag ett tag trodde jag skulle gå gå av på mitten av nervositet, sprängas i bitar av all ny information eller gå vilse bland alla nya ansikten och namn. Men här sitter jag i ett stycke i hemmets trygga vrå och ser tillbaka på två praktikdagar som varit fantastiskt roliga. Tanken på att jag efter praktiken har två år kvar i skolbänken känns motig; jag vill börja jobba nu, omedelbums! Ett avbrott i studierna är alltså mycket välkommet och jag ser, om än med många dansande fjärilar i magen, fram emot att kastas in i verksamheten och redan om ett par dagar distribuera test och ha samtal. Någon gång måste ju vara den första, så jag tänkte fånga tjuren i farten och försöka klamra mig fast vid hans horn.  

Hemmets trygga vrå ja. Det har inte varit mycket av det på sistone och jag har knappt varit mer än innaför dörren sedan praktiken började. Den lediga tiden har fyllts med mysfika med tjejerna, gottgottigottgott  på Plockepinn, soliga drinkar på Karib och så Skåne-runt igår. Petra skulle ju spela match i metropolen Åstorp och släktkalaset äga rum i heta Vollsjö, så vi hann se många timmar av Skånes vackra landskap. Även denna dag blev riktigt trevlig och Emil underhöll oss som vanligt med diverse stolligheter, däribland nytt äpplerekord. Idag blir det middag hos farmor och sedan match i Kirsebergs fenomenala ishall. Har man tur får ta man med sig icke-förfrusna tår och skinkor hem och till och med se annat än pelare. Kanske till och med några hockeyspelare. Min panter börjar för övrigt känna sig lite väl 'puckad' och väljer att spela med galler för att undvika ett tredje sår i ansiktet. Jag argumenterar inte emot, för hellre en tand i hans mun är tio på isen.

Ikväll blir det film. Kan man göra annat en söndag när vinden viner utanför fönstret och de färgglada löven far runt i kylan? Jag kommer nog lobba för världens bästa rulle, Dum&Dummare. Det var ju trots allt flera månader sedan vi såg den nu, så jag börjar få lite abstinens. Det spelar ingen roll vad ni säger, den filmen är oslagbar och därmed pasta.



Mina första stapplande steg

Vet ni vad jag har gjort idag? Jag har förvisso gjort en massa saker, men framför allt så har jag SPRUNGIT! Jo, ni hörde rätt. Emma har varit ute i löpspåret för första gången på ett och ett halvt år. Tänkte jag skulle utmana fötterna bortom gymmets väggar och valde mellan dessa klacklösa skorna 



och att se ifall jag kom ihåg hur man gör när man springer. Efter noga övervägande blev det löpningen, och jag hann hela 400 meter innan förnuftet stoppade mig. Rena långdistansen ju. Var egentligen tänkt att jag skulle springa 100 meter åt gången såhär i början, men det gick liksom inte att stanna... Det var tungt, det var segt och det var fullständigt underbart! Fötterna klagade inte alltför mycket och läpparna ville aldrig sluta le. Jag kommer nog satsa på veteran-friidrotten i alla fall. Kommer ni och hejar på mig i veteran-RM (Ribersborgsmästerskapen) år 2017?

För övrigt är det en härligt ledig dag. Miss Li har sjungit i högtalarna mest hela tiden och det är ju alldeles omöjligt att sitta still till hennes fantastiskt glada toner. Var ute en sväng i Västra hamnen och lekte med kameran. Bilderna blev tråkiga och jag hade inte tänkt visa dem, men tydligen så gör jag det i alla fall. Som det kan gå.

             

Imorgon ska den akademiska lekstugan ersättas med en praktiserande verklighet. Det är nu man ska vakna ur den teoretiska sömnen och faktiskt göra något paw rihk-titt. Fram tills januari kommer jag att befinna mig på min praktikplats i Lund tillsammans med ett gäng tonåringar. Hjalmar Söderbergs kloka ord kommer säkerligen bekräftas:


Man vill bli älskad,

i brist därpå beundrad,

i brist därpå fruktad,

i brist därpå avskydd och föraktad.

Man vill ingiva människorna någon slags känsla.

Själen ryser för tomrummet och vill ha kontakt till vad pris som helst.

Nu ska jag väg och lyfta skrot med Lisen.

Tack och hej
Gåsleverpastej


Mobilskoj

Tröttnade på att alltid ha full inkorg i mobben och bestämde mig för att rensa ut gamla mess. Läste en massa otroligt gulliga meddelanden från nära och kära, men några av dem var mest väldigt komiska. Topp tre:

"En blondin ringer till sin pojkvän och säger: "Kan du komma över och hjälpa mig?" Jag har ett jättepussel och jag kan inte för mitt liv komma på hur jag ska göra." Hennes pojkvän frågar: "Vad ska det bli när det blir färdigt då?" Blondinen säger: "Enligt bilden på lådan så ska det bli en tupp." Pojkvännen bestämmer sig för att gå över och hjälpa henne. Hon släpper in honom och visar honom alla pusselbitarna på bordet. Han tittar på bitarna en stund, och sen på lådan. Sen säger han: "För det första; det spelar ingen roll vad vi gör. Vi kommer aldrig att kunna sätta ihop de där bitarna till något som liknar en tupp." Han tar hennes hand och fortsätter: "Nu tar vi en kopp kaffe och sen... " Han suckar "... sen stoppar vi tillbaka alla Cornflakes i lådan igen."

Från kompisen när vi var på skidsemester: Hej älsklingen! Ta en runda i baken och en öl för mig! KRAUM Eh, jag gör allt för dig honey, men en runda i baken? Nu begär du mycket...

Om ni någon gång undrar varifrån jag fått min snustorra knäppa humor, så är det garanterat från min pappa, som skickade följande mess när de var på semster: Tjabba! Här i Italien får man stå länge i kö när man vill titta på gamla tavlor, när man vill gå in i en park har de stängt, när man inte hittar kör bussen för långt och när Anki vill duscha stänger de av vattnet. Men, maten är god, vinet gör gott och mormor går som hon aldrig tidigare gått. Morsanochfarsan Underbara knäppa pappa!


RSS 2.0