Dephaser









En första omgång Dephaser, för er som är nyfikna på hur plåtningen gick.


Julia





På en solig Stockholmsaltan fastnade Sofies sötnos Julia på linsen. 

Resstrul och reskul

Förmodligen är ni så mycket mer förnuftiga än vad jag är och skulle aldrig få för er att boka en lång resa med flera olika bolag. Om ni trots allt befinner er i samma naiva kategori så kan jag bara rusa fram med stoppskylten i en röd virvel mellan händerna. Lyssna inte på Starsky, gör det inte. Om ni inte är sugna på att i efterhand punga ut med en handfull tusenlappar extra eller riskera att missa den bröllopsfest ni åker till andra sidan jordklotet för att vara med på, vill säga. Inte för att jag är bitter, nejdå, varken jag eller Tony Rickardsson.

För att skriva om något betydligt roligare så är det ju alldeles strax helgdags och vi ska fira så det står härliga till. Fira på fredag, fira på lördag och fira på söndag. Folk fyller år till höger och vänster förstår ni, så vi passar på. Fredagsmys, lördagsfest och söndagsbrunch. Men än är det inte riktigt helg så jag ska minsann skriva lite till på uppsatsen och därefter lyfta en omgång skrot på gymmet. Allra först tänkte jag dock visa några bilder från Nattis härliga möhippa i Stockholm. När vi ändå är igång och snackar resor menar jag, för det här var något utöver det vanliga. Holland, Spanien, Australien, Thailand och Finland på en dag - här snackar vi globbetrottrar!



Dagen inleddes med mys i parken, efter att Natti blivit diteskorderad av en groda...




... vi tog en snabb tur till Australien och i rekordvärmen provade vi på kängurubrottning. Hur kul som helst!



Självfallet var hon dagens drottning, allas våran bridezilla.



Vi fick prova holländska dansstilar...



Natti fixas till inför kvällen.



... på vägen till restaurangen stötte vi på en friare...



På kvällen käkade vi fantastiska tapas och rullade sedan till närmsta uteställe för att slänga klackarna i taket. Underbart!

Brandfarligt material

Nattis morgongåva till Per blev ett gäng rykande heta bilder. Hon har gett mig tillåtelse att
publicera, så håll för din mans ögon och ta del av några av dem.














Krylltankar, valkval och gubbar i en skål

Så sveper septemberveckorna förbi i faslig takt och hösten är här med råge. Imorgon är det dags att ta ställning, men vart tog politiken egentligen vägen? Det media sköljer över oss är mestadels stora vågor med pajkastningar i nivå med sandlådan. Allt fokus på att flörta till sig så många röster som möjligt tycks nagga den ideologiska utgångspunkten i kanten och politik är så mycket marknadsföring, identitet och retorik att jag blir alldeles håglös. Självfallet tar jag tillvara på min demokratiska möjlighet att påverka imorgon, men jag gör det med ett kluvet hjärta och en lätt suck.  

Från mikron tillbaka till makronivå. Ska jag lyssna på min envisa fix-idé om att guldkanten på hösten fixas av en permanent? Med stor risk att se ut som en pudel direkt sprungen ur 90-talet är jag ändå sugen på att grabba tag i luren och slå numret till Larsson & Lange. "Ok, I´ll do it. Make me a krylltott". Förmodligen kommer jag inte att se klok ut, men kanske så får jag den där volymen jag alltid velat ha och om inte annat så har jag ju provat. Man ångrar bara det man inte gjorde, skulle jag kunna hävda med risk att få de orden uppstoppade lite varstans när jag sitter där och gråter med luggen uppkrullad i hårfästnivå. Vad säger ni, ska jag hoppa (uti krullornas land) eller inte?

På tal om höstrusk så är det ju alldeles förfärligt vad kallt och blåsigt det är. Att bege sig till Trelleborgskusten igår var ju som att köpa en direktbiljett till den genomfrusna benmärgen och de blodlösa fingarna. Men lite mysigt är det allt, att sitta här inne med tända ljus och bra musik. Och snart fylls skogarna med vackra löv och frisk höstluft. Mittemot sitter grannen dock och balkongsolar sin bara överkropp och fråga mig inte varför, men det måste åtminstone betyda att det inte är för sent att minnas tillbaka till sommaren. Till en solig midsommardag med bara ben och fräknar på näsan. Till blommiga klänningar, dansande små grodor, förföriskt röda gubbar i en skål och en sommar som stod mitt i dörren.

















Kanske ingen vidare kvalitet på alla bilderna, men mysiga ändå. Den där sista, den bjuder jag på :-)


Förkylning med extra allt

Förkylningsbabe med den rosa lilla näsan. Med ögonrödor garnerade med var och näsan igenmurad av snor. Hostan som ekar i vardagsrummet, halsen som envist ömmar och munsåret som spritt sig upp i ansiktet. En riktig förkylningsbabe, med extra allt. Söndertäppt och genomtrött och alltigenom risig. Och ändå sitter hon här, leende. Med Mia Skäringer i knät. Med ord som leker sig över sidorna och skapar poesi. Till en fantastiskt rytm läser hon rader som öppnar livets garderober och spottar ut skelett så att benknotorna studsar. I sin hand har hon ett stort stycke brutalt mod och naken ärlighet och hon fullkomligt älskar det.


Utan darr på ribban



Kalla mig känslokall men är det möjligt att se de här klippet utan att tycka att det är fullständigt hilarious? Prova några gånger i rad så är du chanslös, åtminstone om du har samma humor som mig och brorsorna.

Junilistan

Juni månad, i sommarlivets linda. Blandat hittepo som fastnade på linsen.  



Anna R bjöd på sommarfest i hennes fantastiska koloniträdgård...



... där Björn drabbades av nostalgi och mös till det med sin forne sambo Johan...



Petra bjöd på kalas...



... glad som alltid...



... med många godsaker på bordet



Hallonmojitos på Debaser...



... husbygge hos päronen...



... och så en stackars kaninunge, ensam överlevare, som jag bara var tvungen att rädda.
Hon fick ett nytt hem i Skanör...



... och några veckor senare fick jag se den här bilden på henne. Vilken sötnos!

28 år ung och störst på skolan

Efter en fullkomligt fantastiskt skojig lördagskväll värker det i hjärtat när jag tänker på alla fina vänner jag har. Tack alla som var där och förgyllde kvällen! Temat var after ski så folk kom med både stavarna, termobrallorna och halsduken i högsta hugg. Med snösprejade fönster, kalla lekar och en skida full med shots hamnade respekten för grannarna borta i horisonten (förlåt...) och vi dansade som tokar till halv tre. Natten fortsatte på KB innan vi glada och nöjda stupade i säng en tidig men vacker morgonkvist. Efter trevliga söndagsbesök och obligatorisk bakispizza, -film och -godis så stod plötsligt måndagsmorgonen för dörren. Förra veckans mjukstart var över och nu var det dags för mig och Johanna att kavla upp ärmarna och ta ett ordentligt tag om vår examensuppsats. Så, här sitter jag en onsdag, med ny litteratur som pockar på min uppmärksamhet, rektorer som ska telefonterras och startblock som ska lämnas. Plötsligt är vi Störst på skolan och näst på tur att knuffas ut från stupets rand. Jajks vad läskigt och underbart på samma gång.



RSS 2.0