Beprövad onsdag övergår i färsk torsdag

Onsdag övergår i torsdag, eller i ett sprillans nytt år? Kvällens fest är bevis på hur oerhört styrda vi är av vår tideräkning. Av vår vilja att få kontroll över tillvaron genom att dela in den i år, dagar, timmar, sekunder... 

23.59. Tio, nio, åtta... vi räknar ner året som ger oss nya chanser och möjligheter till förändring. Himlen exploderar i färger och löften haglar om ett liv som ska bli lyckligare, smalare, sundare, snällare... Chamgagne skummar över och de simmiga ögonen tindrar förväntansfullt. NU ska allt bli bra, NU ska jag bli en bättre människa. Jag ska betala räkningarna i tid, jag ska sluta röka, jag ska vara glad varendaste dag, jag ska hälsa på mormor Agda oftare, jag ska... hick! Skål och välkommen till 2009, året med stort Å.

Missförstå mig inte, jag gillar faktiskt nyår. Alla tillfällen till fest är bra tillfällen, och optimism och framtidstro är goda ting.

GOTT NYTT 2009 på er! Så ses vi på torsdag. 





 

Tummen upp

Jag är fortfarande lite skakig. Det är första gången jag har svimmat på detta sätt, och det var en läskig upplevelse. Kvällsmauden skulle intas och jag vägrade envist ge upp om den hårda bullen. Inte alldeles otippat slutade det med att jag slant, och blodet forsade från tummen. Tur jag hade Björn som fångade mig när jag tuppade av. Vilken radarpar vi är, han och jag. Herr och Fru Klumpeduns. Han välter ut colan rakt i knät och sedan försöker jag skära av mig tummen. Welcome to our world.

Foto i fokus



Äntligen äntligen har jag blivit med systemkamera. Hon var så efterlängtad, min älskade D80, och självklart skulle hennes ankomst firas. Till trolska Söderskogen begav vi oss, Malin och jag, på jakt efter fotogeniska underverk. Eftersom våra fingrar snabbt domnade bort i kylan och våra magar hungrade efter rykande het choklad, så tog jakten slut ganska fort. Några bilder hann jag i alla fall knäppa av. 


 

Utvik hos grannen

Det var svinkallt, inget var öppet och dagens höjdpunkt var att titta på lik. Tror ni mig om jag påstår att dagen i Köpenhamn faktiskt var lyckad? Vi sparade nog en krona eller två på att danskarna var förnuftiga nog att ha sina affärer stängda när det var röd dag och istället spenderade vi tiden med att strosa runt i denna gemytliga grannstad och lägga pengarna på fika, mat och dryck. Och lik. Lite läskiga var de där bodisarna allt, men än läskigare var att man snabbt glömde bort att det var riktiga människor som stod utfläkta framför en. Snacka om att vika ut sig. Eller rättare sagt, snacka om att bli utvikt...


               

Havsutsikt

Som ni vet är jag svag för solnedgångar, och tisdagens promenad med Jessica var inget undantag. Kameran smögs fram även denna gång...












Stiltje

Sådär, då var det plötsligt över. Julen, som vi trånat efter, fasat för och stressat inför under en månads tid svischade förbi i oförskämd fart och plötsligt är det ett helt år till nästa gång. Skönt menar vissa, sorgligt tycker andra.  Själv känner jag mig väldigt nöjd och kan tycka det är behagligt med stiltjen som sprider sig efteråt, hur trevligt det än är kring jul. Jag har haft det alldeles superbt och sitter här och rapar julmat, mätt och belåten på alla dess vis. Självaste julafton firades mestadels med Björns familj och resten av juletiden har tillbringats med mina blodsförvanter. Spel har avverkats, mickar har sjungits i, mat och godis har intagits mest hela tiden och Kalle fick oss att skratta även detta år. Det enda jag inte är riktigt tillfreds med är att jag missade tomten, som hade mage nog (det vill jag säga) att dyka upp i samma stund som jag gick ut och köpte tidningen...

Julen står för dörren

Tänka sig; julen står nu faktiskt för dörren. Fastän butikerna bländar oss med julpynt och får våra öron att ringa av julmusik redan i november, så blir vi lika förvånade varje år. Vi kämpar frenetiskt för att komma i stämning genom att dricka varmt vin, äta gula bullar och få ont i magen av brun deg. Vi stressar runt i stan efter de perfekta julklapparna, tar ledigt från jobb för att hinna julstäda och sätta upp pråliga dekorationer, vi stoppar grisrumpan i ugnen och vi släpar in ett taggigt träd som snart befinner sig över hela vårt vardagsrumsgolv. Men ändå så står vi där och häpnar över att det faktiskt är jul i övermorgon och att julstämningen ännu inte infunnit sig. Själv famlar jag för tillfället efter julkänslan genom att lyssna på It may be Winter outside om och om igen, samtidigt som jag stirrar in i stakens fyra ljus. Några bilder blev det till och med.  




När jag ändå är igång och visar bilder, så kan jag ju passa på att hänga ut några av oss som var på Panterns julfest i lördags. Kvällen fortsatte på Nöjesbåten, och jag kan meddela att vi sannerligen valde rätt kväll för att festa på en båt. Vindarna blåste i stormstyrka och några drinkar behövdes inte för att få tillvaron att gunga. Men skoj hade vi!


Sofie och David


Denna dag inleddes med ett meddelande från Sydsvenskan om att jag vunnit biobiljetter. Det hade mycket riktigt varit vackra Dajana, min före detta friidrottskompanjon, som gömt sig bakom tomteskägget. Tackar! Någon som har biotips att dela med sig av?


Tomten Diddi


Nu bär det snart av mot stan för att hjälpa tomten på traven med min sista julklapp, och sedan blir det fika med Jessica. Måste erkänna att jag gillar det här ledighetspåfundet.


Tokrolig kväll med Timbuk

Att festa till det mitt i veckan kändes som en något bättre idé igår än idag, men det var det alla gånger värt! Kanske var det till och med den roligaste onsdagen någonsin? Blev en smått galen kväll som innehöll det mesta, från vurpor och bråk på kebabhaket till en massa skratt och middag med tända ljus. Och så Timbuk såklart, fantastisk som alltid. Som vanligt gungade han in oss i en varm kokong av glädje och energi. Att nå upp till premiärkonsertens atmosfär på Mejeriet var nog inte möjligt, men det var ändå alldeles alldeles underbart.

Det är just en sådan kanonkväll som behövs för att man ska kunna stiga upp några timmar senare och bege sig  till praktikplatsen. Snubblade sömndrucket ur sängen, men när Timbuk började sjunga på lite för hög volym så kände jag hur livet sakta återvände till kroppen.  Nya friska tag och en heldag i Lund, med epikrisskrivande, gruppmöte på skolan, fika med Kattis och Therese och så jobbfest på Grand ikväll. Nu är det dags för julavslutning på BUP-skolan, och jag kan lugnt erkänna att jag är mer än sugen på att fylla min torra strupe med julmust och mätta min smått bakfulla mage med ett par lussekatter.





Förfest á la Lisa & Emma

Fröken Fontän

Vi har avnjutit en riktig lyxmiddag på fina Atmosfär, och sejryggen och soppan med gåsleverglass har sköljts ner med både champagne och vin. Fnittret bubblar i magen och jag tycker att allt mellan himmel och jord är kul. När Björn då fäller en kommentar samtidigt som jag dricker, kan jag inte hålla mig för skratt. Vattnet formligen sprutar ut ur munnen och ut över både Björn och bordet, så att han blir alldeles blöt och jag har vatten i hela ansiktet. Vilken tur att det inte var första dejten.


En allt annat än omskakande dusch

Back on track igen. Tröttnade alldeles på bloggandet, men försöker mig på ett försiktigt kliv tillbaka till mitt lilla cyberkrypin. Kan inte påstå att jag ångar av bloggmotivation, men ett litet hej och en nick kan jag kosta på mig. Blir ju så glad när jag ser hur ni besöker min sida varendaste dag.

Blev ni ordentligt omskakade imorse? Vet ni, jag märkte inte ett dugg! Blir lite orolig för mig själv, för även om jag är morgontrött så borde jag ju ha märkt det som alla andra pratar om. Björn hävdade att hela sängen mullrade och skakade, kollegorna sprang ut på gården, höll fast bokhyllorna och trodde att ett flygplan störtat, men fröken Emma bara sitter där och duschar i godan ro, lyckligt omedveten om det största svenska jordskalvet på hundra år. God morgon.

Annars är livet fint. Lite småont i kroppen efter gårdagens skojiga klättringsäventyr med ungdomarna, men det var det lätt värt. Julen närmar sig med stormsteg, och det är så mysigt med alla ljus i fönsterna, glöggmöten och julkort med fina tankar. Två julfester går av stapeln i veckan, och därtill kommer både Timbukkonsert och kvällens lyxmiddag, så det blir nog en härlig vecka. Sedan är det jullov. Fy bubblan vad skönt det ska bli! Om vi plockar fram det halvfulla glaset och bortser från att jag finansierar ledigheten med mina lån, så är det i princip som betald semester. Lyx.

Ta hand om er.


.

 


If I used to love you darling, it´s nothing like I love you now

           Ett helt fantastiskt år har gått, och inte en dag utan att vi har skrattat ihop.
                                      Min älskade, du är det bästa som hänt mig!




  

Passionerat värre

Läst i dagens CITY:

"En kinesisk kvinna tappade hörseln helt på ena örat efter en passionerad kyss. Enligt dagstidningen Shanghai Daily skapade kyssen ett undertryck i munnen som slet loss trumhinnan."

Oh my. Please be careful with my trumhinna darling.



Dagens filmtips

Vad är bättre än en skön film, när kylan och mörkret ruvar utanför fönstret och man kryper upp i soffan med sin älskade. Vi har hunnit med både en och annan bra rulle under de här månaderna, så jag tänkte passa på och dela med mig av de allra godaste godbitarna. Den enormt söta elefanten Horton charmade mig totalt i början av hösten och var länge ensam favorit, men så studsade pandan Po fram okontrollerat i rutan och hamnade plötsligt jämsides med Horton. Det är kul att vara barnslig och de här två filmerna toppar faktiskt min lista, inte minst på grund av de förträffligt fina budskapen de kommer med! 


       

Flyga drake är en väldigt gripande och fin film. Hamnar på andra pallplatsen och är mycket sevärd!

  

Kan en rulle med Morgan Freeman och Jack Nickolson som huvudrollsinnehavare bli annat än bra? The bucket list  är en härlig och inspirerande film - gå och hyr den ögonaböj! 

 


Har ni några bra filmtips?


Vad är en puck i mål?

Det var ju fanken också. 4-1 är inte det minsta rättvisande om man besökte matchen eller tittar på skottstatistiken. Men men, vad är egentligen en puck i mål? Den kan ju vara tråkig och dötrist och... alldeles alldeles avgörande.
 
Helgen har varit reko, med lite fest hos en kompis till Björn i fredags och mycket trevligt julmys med Martin och Veena igår.  Nu blir det till att tända det andra ljuset och söndagsmysa.





Förresten, vill ni ha musiktips? Besöka denna genialiska sidan och låt DJ:n rocka loss!


Snart nedsköljd i vägbrunnen

Nån måste ha gjort Väderguden väldigt ledsen, för det här börjar ju bli smått absurt. Känns som att hela mitt väsen riskerar att regna bort och sköljas ner i närmsta vägbrunn. Tanken på att packa väskan och åka långt långt bort känns nästan outhärdligt lockande. Tänk att bara ta sitt pick och pack och bege sig till en molnfri himmel, kritvit sand, turkosblått vatten och dallrande het luft. Låta huden lapa sol och kroppen fyllas av energi, känna hur sanden strilas mellan tårna och höra havets mjuka brus.

När åker vi?


Mina fötter semestrar på vackra Whitsunday islands, Australien
Mina fötter semestrar på sagolika Whitsunday islands, Australien

Montag

Skoshopping, kameraspaning, Jockes goda potatisbullar, julgodis, Mamma mia, vin, fnitter och gamla minnen. Kan en måndag kväll bli trevligare än så? Tack min sköna Malin!

Liten bild på mig och Malin från i somras

RSS 2.0