Dyrt liv på gatan

Ryktet om att det är billigt att parkera i Slottstaden/Ribersborg kan jag nu en gång för alla dementera. Jag betalade nyss en månadsavgift till Transportverket, som ville ha 1400 spänn för vår parkering. Snacka om att bli förd bakom dimljuset!



Feberfrossa

Här var det livat värre; halvligger i sängen och feberfrossar.

Lattjolajban.


Fröken är lös!

Det positiva med att plugga är att man kan sova till halv nio, börja dagen med en härlig simtur i bassängen och sedan ägna hela dagen åt shopping med en god vän. Det negativa med att plugga är att man sedan kommer hem till en trave böcker som skriker åt en "läs mig, lär mig, studeeera mig!" Men så kan man ju också stoppa proppar i öronen, se förbi högen med böcker och ägna kvällen åt att slappa. 

Frihet under ansvar, var det ja. Med betoning på frihet.




Hoppsan, det kan bli farligt när fröken Emmas släpps lös i stan...

Lasseskoj

I söndags var vi på Malmö Comedy Festival och håll i hatten - det var riktigt kul! Allra skojigast var faktiskt Lasse Karlsson, som i våra ögon sopade banan med de mer erkända Betnér, Zoran, Frisk och Robin.

Ett litet smakprov på härlige Lasse.


Hårresande grubblerier

En aning förvirrad och med en gnutta beslutsångest i blick ber jag nu om råd. Tid är bokad hos Dyra Frissan och håret ska inträda en ny era. Hur detta gestaltar sig kalufsmässigt är jag dock inte alldeles klar över.

Ska håret vara långt eller kort?
Blont eller brunt?

Har ni rentav något annat förslag?

Visst, det är ju bara hår. Och Obama är bara en i raden av USAs presidenter.



Barnsliga vuxenpoäng

Att umgås med småbarn både fredag- och lördag kväll ger nog en hel hög med vuxenpoäng. Å andra sidan fick vi under söndagen reda på att vi sedan en tid ingår i vuxenpoängsmättade ålderskategorin 25-90, så kanske är det inte så märligt ändå? Fantastiskt söta är de där barnen i vilket fall!


Sötaste Valter

Hej, det är jag som är världens sötaste Valter.



Sötaste Casper

Såhär skoj är det att äta tant Emmas chokladmousse!

Tulpanfrossa


love



Tillbaka i skolbänken finner jag plötsligt njutning i vardagens små underverk. Då studierna
kallar förvandlas de vanligtvis ointressanta tulpanerna till fantastiskt fascinerande
ting. Vem kan då påstå att plugget inte borde skjutas upp en stund?

Hälg

Lite bilder från helgens festligheter kan jag allt bjuda på.


Therese och KattisKattis & moi
Sockersöta LivTherese och Kristin in actionKristin
Jocke & Malin

 

Forever 25

När Malin fyllde 25 förra året så komponerade jag ihop ett flersidigt födelsedagskort som kretsade kring det faktum att hon nu faktiskt var halvvägs till femtio! På kuvertet skrev jag i stora bokstäver "Malin 25!". Det var ju bara det att hon råkade fylla 24, vilket många gliringar påminde mig om under tiden därefter. Men hämnden är ljuv och när Malin faktiskt hade ordnat ihop ett kort till mig på min 26-årsdag, vilket mycket fint fokuserade på att jag var 25 nu och att hon hoppades att vi skulle få ytterligare 25 härliga år ihop, så var det hela hejdlöst komiskt. Några sekunder försökte hon låtsas som att det varit ett skämt, men de stora ögonen och lite väl rosa kinderna avslöjade henne. Är det då ens möjligt att när Malin verkligen fyller 25, ge henne annat än ett "Vi räknar inte åren.. vi räknar bara de goda stunderna"-kort och skriva:




 

Anonyma emkuholics (AMQ)

Hej, jag heter Emma och jag är en emkuholic.

Ungefär sådär kommer det nog att låta när jag går på mitt första AMQ-möte. För jag inser ju det, att jag är fast i mitt beroende.

Denna dag var inget undantag. Jag skulle ju bara handla tulpaner på Gustav, men att tacka nej till rea på MQ kändes mig övermäktigt. Att sedan där stå emot frestelsens förbannelse tycktes fullständigt omöjligt, och jag kan nu lägga ännu ett MQ-plagg till samlingen. Det här börjar ju urarta, det kan jag motvilligt erkänna. Det är nog inte mycket mer att göra än att se sanningen i vitögat och emkuholicen i spegeln.


Min fina familj

Min underbara fina familj är värd att få vara med på lite bilder, så här kommer några glada juldagspics.

Björn och Dan    Micke och pappa   
    


Sjuhundra meter mjölksyra

Med ajpådden i öronen och beslutsam blick gav jag mig av i skogsspåret. Mamma och pappa försvann snabbt iväg framför mig, men jag tvingade mig själv att hålla igen stegen och vänta med att springa. En och en halv kilometer kändes ju lagom att börja med, efter några års totalt löpförbud. Halva trekilometersslingan, perfectemundo. Jag gick och jag gick och aldrig dök det upp några distansmarkeringar. Hade jag ännu inte gått en kilometer? Strumpan var sedan länge blodig av mammas skor som ilsket bet mig i hälen, och när jag hade gått i nästan en kvart bestämde jag mig för att jag minsann borde ha promenerat halva sträckan.  Nu var det dags att börja springa, jippie! Precis när jag började ladda inför löpstegen så kom pappa ikapp mig, från sin längre slinga. "Har du inte börjat springa än Emma, det är ju bara sjuhundra meter kvar!" Hoppsan tjosan. Jag hade visst genat lite, lyckligt omedveten. Nu fick det ju bli springa av´t, om jag skulle bli trött! Hängde på pappa, som med sina mått mätt sprang lite lagom fort, men som i min värld spurtade fram i våldsam fart. Backarna avlöste varandra och andningen blev snabbt tyngre. Och tyngre. För att inte tala om benen, som plötsligt förvandlats till ett par betongklumpar. Meterna sniglade sig fram, och när målgången äntligen var nådd så var jag fullständigt slutkörd. Benen hade fördubblats i storlek och ett svagt illamående kröp fram mellan magen och svalget. Hemma fick jag valla mig själv runt kvarteret, för att försöka bli av med mjölksyran som borrat sig djupt in i mina muskelfiber. Många timmar senare, när tvätten hunnit bli både tvättad och omtumlad, kroppen tvagad, magen mätt och hemmet lite renare, så känns benen forfarande sådär kolosstora. Efter sjuhundra meters löpning i skogsspåret. Jodå, jag är på gång! Jag känner det, jag börjar bli i farligt fin form! Det där SM-guldet i 3x800 m är till för att upprepas!


Golvade

Björn ligger söndertacklad i soffan och jag sitter här alldeles slutkörd efter 62 minuters nervtortyr.

Den där hockeyn tar kål på oss.

Tips från kolacoachen

Kvällens tips från kolacoachen:

Om du plötsligt känner hur kolasuget slår till och tanken på en mjuk chokladkola får det att rinna i mungipan, så gör följande:

1) Gå mot ytterdörren (19,00)
2) Ta på ytterkläderna och stoppa ett par guldtior i fickan (19,02)
3) Styr stegen mot närmsta affär (19,04)
4) Köp ett gäng kolor (19,08)
5) Enjoy! (19,15)

Undvik i det längsta följande:

1) Gå mot ytterdörren (19,00)
2) Ta på ytterkläderna och stoppa ett par hundringar i fickan (19,02)
3) Styr bilen mot stormarknaden (19,04)
4) Köp ingredienserna som behövs till ditt kolarecept, och passa på att storhandla när du ändå är där (19,30)
5) Börja tillaga kolan (20.30)
6) Häll upp kolasmeten i lämplig form (21,15)
7) Vänta på att smeten ska stelna (21.45)
8) Vänta på att smeten ska stelna (22.15)
9) Vänta på att smeten ska stelna (22.45)
10) Vänta på att smeten ska stelna (23,15)
11) Ge upp den förbannade smeten och gå och lägg dig (23.45)

Ifall ni nu skulle få för er något så dumt.



Plötsligt händer det

Ett stundtals ödsligt Lund mötte mig idag, och på praktikplatsen var det inte mycket aktivitet. En lugn dag tillbringades mestadels vid tangentbordet innan jag begav mig hemmåt i mörkret. Sätena var luftiga på tåget och jag njöt av den mjukstart dagen hade landat i. Bestämde mig för att passa på att köpa ett nytt månadskort, nu när de flesta tycktes njuta av sin semster och kön borde vara obefintlig. Kommer in på Skånetrafikens kundcentral och möts av ett helt hav av människor. 40 nummer före mig! Hur otippat är inte det?

Jag borde ha köpt en trisslott istället.



Choff choff

Jaha, då var det slut på ledigheten. Choff choff, så dök Allvaret upp igen. Tänk vad snabbt man vänjer sig vid semester...

Mycket som plötsligt ska hinnas med sista dagen, men lite trevligheter får man ju också trycka in. Som att långpromenera med Maria och umgås med Beata & Sebastian. Och vad kan förgylla en dag bättre än att mysa med en sådan här liten charmör?


Nu kör det igång

Ni kommer väl och tittar?


Gott nytt


Tobbe
AndyChoffe, jag och ElinMr Tarzan himself

Hos Andy firade vi av det gamla året och välkomnade det nya. Amöbor, apor, sälar, bimbos och myrslokar vällde in i rummet och fick oss att kikna av skratt. Det blev en mycket trevlig fest och en fin start på det nya året. 2009 here I come!

RSS 2.0