Med sikte på det stora torget

En mysig tur på stan och alltid lika uppfriskande tjejlatte med Therese och jag känner mig sådär härligt ledig och belåten, trots fossingar som skriker åt mig att köa mindre och massera mer. Nu blir det rehab och pestolax innan det stora torget kallar med fina vännen, goda ölen och musikaliska teddybjörnarna. 

Jag prackar på er några studentbilder till, vettja.


























Sömntutor

Oj som det kan gå. Då vi kalasat färdigt med trerätters och frågesport och familj och släktingar  tackat för sig så kastade vi linserna och drog på mysbyxorna. Gollum hade snart väst färdigt på teven och våra ögonlockar skulle just kasta in handduken då Fredde hörde av sig och ville ut. Vi tackade men nejtackade för erbjudandet och skulle just ta sikte på sängen då vi insåg att vi ju höll på att bli alldeles gamla och tråkiga. Nej för sjutton, nu fick vi ta oss i kragen! Kvart över ett stegade vi ut över tröskeln och klockan två stegade vi in på Skeppsbron. Dansade en kort men intensiv timme med Fredde och Heidi och avslutningsfirade med pizza och chokladtårta innan vi stupade i säng vid halv fem.   

Vaknar med ett ryck av att Björn utbrister förfärat, "Herregud, klockan är två!" Förstår ni nu varför jag i princip alltid ställer klockan när jag går och lägger mig? Skulle nog kunna sova i hundra år.

Nu ska vi iväg till svärföräldrarna och förbereda en grej inför nästa helgs temafest. Iväll blir det Lasse, underbara Lasse, på Stortorget. Ses vi där?

Studenttider

Med en härlig Karlskronahelg i baken och kommande kalashelg i fronten så går det ju inte att vara annat än nöjd, trots att mina arbetsdagar numera snittar 11 timmar. På fredag är det däremot inte bara dags att fylla Tant utan även att ta farväl av en intensiv, givande och härlig era med de fina barnen. Några dagars ledighet väntar innan det är dags för denna livstids kanske sista termin i skolbänken. Fantastico.

Ikväll gör Björn debut i limhamnströjan och för säsongens första motstånd står ett gäng hungriga pantrar. Snacka om att skrilla direkt in i hetluften! Det gör lite ont i hjärtat att inte kunna vara där så jag håller tummarna för att ni andra håller hejarklacksställningarna för mig!?

Dagens bilder kan härledas till en tid då sommaren stod för dörren och studenterna sjöng om lyckliga dagar och ungdomlig vår. Björns fina lilla kusinbarn Alva och min sockersöta kusin Linnea får stå för studentbilderna tills jag hinner lägga upp några fler.  






After beach

Med ben & jerry´s i handen tänker jag att det här med att börja ett nytt sundare liv kanske inte bör ske alltför drastiskt. Att chocka kroppen känns onödigt och egentligen tror jag att den behöver vänja sig successivt vid det nya livet.  En kopp chailatte och en skål glass är nog därför en alldeles utmärkt övergång till nyttigheten...

Idag har jag vaknat till ledig sötma och pånyttfödelse av Biffen & Bergets skrotande på gymmet. Skrotlyftande alltså. Fast mest blev det en massa snack, ingen hockey och en liten nypa pump. En dusch och två skålar björnbärskräm senare (som sagt, jag tar det successivt) mötte jag upp med Kattis för en vända på stan. Vi smorde pratmusklerna, solade på torget och strosade i mysiga små butiker. Härligt värre med andra ord och mycket välförtjänt, om jag får vara fräck och säga det själv, efter 25-timmarshelgen. 

För övrigt är det mycket jobb, nästan lika mycket rehab och så försöker jag trycka in lite redigering då och då. Och träffa alla mina älskade, så klart. I fredags tog jag björnen med mig ut på på en underbart mysig Österlentrip. Vi käkade stekta sillar i Simrishamn, njöt av Stens vackra hjässa och frossade i Kiviks mustiga utbud. Wunderbar. 

De sista majbilderna är tillagda nedan så i detta inlägg får det bli en egobild i brist på annat. Emma goes after beach, med mascara under ögonen och fräknar på näsan (och pannan och kinderna och...)



Glittrande kärlek i Oxelösund

Tjo svej, hur mås det där ute? Själv sitter jag här med en påse gott & blandat och repar mig efter en halvdagsutflykt på Svågetorp. Egentligen skulle vi ju grilla med Per och Rebecka, men de bestämde sig för att ploppa ut en bebis istället, vilket ju får anses vara en godtagbar anledning att ställa in. Kosan styrdes istället mot Svågetorp och omplåstring av fredagens olycka då både dushstången, vasken och spegelskåpet rök i en enda veva. Detta skulle kunna ha varit skälet till att vi omedelbart därefter tog vårt pick och pack och bilade mot Oxelösund. Dock hade vi en bra mycket bättre anledning - Per och Nathalie skulle bli herr och fru! Helgen blev sådär fantastiskt som bara en bröllopshelg kan vara då brudparet strålade och dansgolvet bultade vilt. Talet vi höll övergick snabbt i ett dansmedley och våra vickande rumpor och amatörmässiga moves gick turligen hem hos publiken, puh! Även vid detta bröllop fick jag det stora förtroendet att ta bröllopsbilderna, men det kommer att dröja ett bra tag innan dessa publiceras på bloggen. För den nyfikne lägger jag däremot upp ett par fina "behind the scene" bilder som Frida tog och som jag lät photoshoppa lite smått. Visst är hon vacker Natti?!







RSS 2.0