Om jag inte blev psykolog skulle jag bli...

Emma 9 år: Cirkusartist
Emma 12 år: Författare
Emma 16 år: Friidrottsstjärna
Emma 18 år: Journalist
Emma 20 år: Arkitekt
Emma 21 år: Caféägare
Emma 22 år: Sjukgymnast
Emma 27 år: Fotograf


Det finns ett gäng utstyrslar att välja mellan inför kvällens temafest! Termin tio känner vittring av examen och vi passar på att ställa till partaj! 



Bild


Den bananlastande trasdockan

Så sitter jag här en hel rad äventyr senare. Gamla favoriterna Loosegoats sjunger i högtalarna och jag kan bara inte låta bli att le trots all trasighet. För en trasdocka är jag allt numera, söndrig både i själen och i kroppen. Det har bara blivit för mycket och kroppen säger stopp...

Om vi istället väljer att spola tillbaka bandet lite så blev jag tursamt nog så kry att jag kunde vara med på mina vänners fantastiska bröllop. Förvisso med lite feber i kroppen, men med glädje i magen och en massa dans i benen. Underbara Maria och Danni lovade evig kärlek till sina fina män och jag är ju alldeles för snyftig för att behålla känslorna innanför tårkanalen. Tack Maria, Henke och Dandy för underbara fester!

På tisdagsmorgonen cyklade jag till stationen tidigt i morgonkylan med skinnhandskarna på händerna. Tillbaka cyklade jag torsdag eftermiddag med ljumma vindar i håret och solstrålar som ville leka tafatt. Underbara försommar! Avstickaren gick via Göteborg och vi tillbringade ett par dagar i lyxigt firandet av käre svärfar. Maten smakade utsökt, solen sken och karusellerna fick det att kittla i magen och förvandlade oss till barn på nytt. Tydligen visade det sig även att jag har en dold talang som bananlastare - vem hade kunnat ana?

Emedan jag överväger att sadla om är jag dock överöst av skolarbete. Har ju inte hunnit ägna skolan en minut av hemarbete så hade nu tänkt avklara denna kursen på en helg. Kommande två veckor kommer jag förmodligen ägna all tid jag inte är i skolan åt att förbereda opponering på en examensuppsats (hujedamig vad läskigt) eftersom jag planerar strosa runt på ny zeeländsk mark i vinter. En ganska god anledning alltså, men nu förstår jag inte riktigt hur jag ska få ihop allt samtidigt som kroppen sparkar bakut med magkatarrsattacker och en ögonlock som ständigt är så tung så tung.

Det är alltså hög tid för mig att sätta punkt här, pilla i mig den sista biten torsk och grabba ett rejält tag i skjortkragen. Om några timmar kommer käre sambo äntligen hem igen och det med guld runt halsen - de där tokarna sopade för sjuttsingen rent på innebandybanan där uppe i Hufvudstaden! Ska bli fint att avsluta århundradets tråkigaste helg i älsklingens armar. Ses vi inte förr så lovar jag att återuppstå på andra sidan dimman, med en segerhand i luften och ett gäng bilder på lager.  

På återuppståndelse!


Bild


Knockad

Så slog magkatarren till med full kraft och jag har legat knockad hela dagen, oförmögen att resa mig varken på tio, tjugo, hundra eller tretusen. Kan inte lyfta ett finger utan att illamåendet sköljer över mig som en obehaglig kalldusch och magen vägrar ta emot ens en sketen liten banan. Jag som ska gå på mina vänners bröllop både imorgon och på lördag. Det här har jag ju inte tid med...  



Blomsterbryderier

Att förvandlas till en rosenrabatt eller en äng av tulpaner, det är frågan.


I väntans tider

 

Vad ni är fina som kikar in här varendaste dag fastän jag är urusel på att uppdatera. Full rulle här vettni, men jag lovar att ägna bloggen lite mer uppmärksamhet om några veckor när allt har lugnat ner sig! Idag kittlar det i magen och jag fixar och donar med allt möjligt som behövs göras dagen innan bröllop där man är både tärna och fotograf. Ska snart iväg till stan och kafferosteria med Sofie och fila på morgondagens framförande samt gå på sistaminutenjakt efter ett par bedårande vackra, förvånansvärt bekväma och osannolikt billiga vita skor (vad är oddset på den tro?). Imorgon är det dags för Elin och Choffe att lova varandra evig kärlek och jag blir alldeles varm i magen vid tanken på att få dela detta med dem. Håll nu tummarna för att metrologerna inser sitt misstag, slänger sig i väggen och överraskas av smekande solsken och ljumma brisar. Bröllopsmaraton med tre kärleksfester på åtta dagar - here we come! 

RSS 2.0