Jag är med...

bredband igen! Yabadabadoooo!! 

Har så fullständigt fullkomligt fullt upp just nu, men återkommer så fort jag kan!

Jag känner en Botvid och boten Seved (Seved) heter han

Egentligen så hade jag inte tänkt blogga idag, men jag var ju tvungen att passa på och gratta Sveriges alla Botvid och Seved på deras namnsdag!  Om jag får tvillingpojkar ska de bergis heta Botvid och Seved.

Det har hänt så mkt på sistone att det inte känns lönt att ens försöka berätta om allt. Lovar att åtminstone lägga upp lite bilder så fort vi får internet hemma.

Än en gång - grattis Botte och Sevve! Hur kan jag i alla år ha missat dessa fantastiska namn?

Äventyr

Barcelona är en fulländad stad, som verkligen har allt. Vi blev förälskade och allt blev alldeles trekantigt. Björn, Barcelona och jag. Jag hade ju tänkt berätta om allt. Om hur härligt det är att dela tillvaron med någon som är lika tramsig och lättroad som en själv. Om "Den förlorade kameran och andra äventyr." Om den vackra arkitekturen och fantastiska maten. Om hur vi promenerat sönder fötterna och sightesiat ögonen alldeles trötta.

Men så spurtade tiden iväg flera varv i förväg. Kartonger står forfarande tomma och klockan börjar närma sig jobbtajm. Det får bli en annan gång.

Imorgon byter jag brevlåda. Spännande.


Barcelonahetta skapar bloggtorka

Sådär, nu är väskan packad och klockan ringer om fyra timmar för avfärd mot sköna Barca. Vi kommer knappt hinna landa på hemmaplan förrän flyttlasset bär oss mot ytterligare äventyr, så bloggtorkan lär håll i sig ett litet tag. Å andra sidan brukar jag inte kunna hålla mig ifrån nätet så värst länge... men tills dess - ha det riktigt gottigt!


Som en kär vän till mig skulle sagt:

Auf Wienerschnitzel








 


Ohotad status

Är man virrigast i stan så är det viktigt att tänka på sin image. För att behålla sin status behöver man utföra en rad virrigheter då och då. Som att stiga upp oförskämt tidigt och skynda iväg till jobb, för att i dörren möta sin häpna kollega; "Ska du jobba idag?!?" Det skulle jag ju inte. Så jag fick cykla hem igen, en aning snopen men såklart glad över min nyvunna lördagsfrihet. Kollade i min kalender, där det inte ens var en liten kråka på lördagen den 5 juli. Ett blad så oskrivet som det bara går. Nada. Ekande tomt. Min status kan därmed inte vara annat än ohotad.

Är fortfarande lite snopen. Redo att i vilken sekund som langa fram nya baguetter från frysen eller göra en ångande het espresso. Istället har jag vinkat av Björn, Danni och Andy som ska se Bruce i Götet ikväll. Kanske hinner jag förutom det obligatoriska packandet både sola och svänga förbi Beata och Jockes grillgalej. Om ingen beställer en kaffe eller ber mig ladda ugnen med nya potatisar vill säga.

Silligast!

Nu är det stora ögonblicket inne; vinnaren av läsartävlingen ska utses! Jag har knappt sovit inatt, för ambitionen att göra en rättvis bedömning och därmed gå igenom alla era bidrag segrade över mitt behov av sömn. Måste medge att jag är imponerad av er talang och gränslösa fantasi, och beslutet har varit tufft att fatta. En vinnare är ändå korad, med motiveringen:

Med ändlös precision och häpnadsväckande smidighet, ger oss denna begåvade kvinna en utsökt bild av hur en riktigt sillig walk ska utföras. Hon är en talang som kommer att gå långt.

(Måste erkänna att jag är rätt nöjd med andra meningen. Och ja, jag VET att jag har torrast humor i stan)

Vad gäller tävlingens andrapris så var det så pass jämt att gällande kandidater kommer att köra en utslagstävling här hemma i mitt vardagsrum/arbetsrum/sovrum/matrum under dagen. Har lovat att tredjepristagaren ska få sitta i min soffa och njuta av den vackra icke-till-salu-tavlan av den berömde konstnären.

Njut av promenadkonst när den är som bäst:  http://www.youtube.com/watch?v=h1d6z2PURFw

"arg"

Haha, kan inte låta bli  att dela med mig av de här fantastiskt charmiga argentinska lamorna som dök upp på skärmen då jag googlade "arg"...

                   

Jag gissar på 75 % pudel och 25 % grand danois.


     

Laman på tredje bilden har nog lite puli i sig också.



Eller vad tror ni?


Tummis

Jag förstår att det är ofantligt läskigt. Jag kan ju thaiboxning och är nästan psykolog. Och jag äter småbarn till frukost.



Men jag LOVAR att jag inte ska sätta tänderna i ert saftiga fläsk ifall ni kommenterar ett inlägg eller ger mig någon feedback på bloggen. På hedersord. Tummis.

Trots allt, så är jag ändå ganska snäll i mina ljusa stunder...


Glassigt värre på soligt Hven

Vilken sommardag! Vi kunde ju inte prickat in bättre väder för en dag på Hven. Trodde jag åkte dit för att cykla, men vi fikade mest hela dagen. Cykling 5 min, fika 1 h, cykling 7 min, fika 30 min, cykling 3 min, fika 45 min. Ni förstår. Magen är full av glass och bullar, huden röddsvedd och jag känner mig alltså riktigt nöjd med dagen.



Lite synd bara att jag inte hann med torsdagens sedvanliga fika med tjejerna, men ibland går det bara inte att få ihop tiden. Var bara en vecka sedan jag träffade dem men det känns redan lite tomt... Lite skumt är det allt; fastän det är sommar och en massa skoj händer, så kan man ibland bara längta efter allt det vardagliga. Veckorna som är sådär härligt förutsägbara. Spontana (nåväl) måndags och tisdagskvällar, trams och skvaller med Lisa på gymmet (dock under täckmantel "skrotlyftning") på onsdagar, fika med tjejerna över en chailatte på torsdagar avrundat med lugna och mysiga fredagar. Fest och dans hela natten lång på lördagar följt av ytterligare någon timme på valfritt hamburgerhak, sova några timmar och sedan vakna till Björns klocka vid 10 på söndag morgon. Ha picknick i gräset när grabbarna spelar inlinehockey, alternativt sega kvar i sängen o möta upp med Björn senare. Bara vara ledig resten av söndagen o njuta av livet ihop. Aah. Denna veckan är inte alls som vanligt, om man bortser från gymtrams med Lisa igår och potatislangning (läs: caféjobb) på lördag. Det mesta av tiden går åt till att packa packa packa packa pappas kappsäck (säg det tio gånger snabbt om du kan!). Och tidigare än ottan på söndag morgon lyfter flyget mot sydligare breddgrader. Gott gotti gott gott. 



Är förresten alldeles överrumplad av svarsfrekvensen på läsartävlingen. Ni får bara skicka in max ett bidrag var! Ska ju trots allt hinna se alla era videofilmer innan fredag...

Annons är inlagd på soffan, och jag har fått ett SVAR! Det var en tjej som undrade vilken kostnär som målat min tavla och ifall den var till salu. Ha ho he hi. Konstnären heter von IKEA och tavlan är inte till salu. Men är du sugen på att ge mig några lakan för en vit soffa som blir skitig bara man tittar på den och som tyvärr inte går in i hissen, så att du får bära ner den 13 våningar? Hon har ännu inte svarat. Tror faktiskt hon köper den.


Vinner sillen?

Nu är det dags för bloggens första läsartävling! Tadaa! Gå in och inspireras av följande länk...

http://www.youtube.com/watch?v=IqhlQfXUk7w

... och skicka snarast in din mest silliga walk! Efter mycket betänkande har jag kommit fram till att det ultimata priset är det ärofyllda uppdraget att förmedla sin vackra gång på Malmös gågata fredagen den 4 juli kl 19,30, med start vid Triangelns köpcentrum. Tävlingens andrapristagare stryks från flytthjälpslistan, och behöver alltså inte hjälpa mig bära ned min soffa tretton våningar. För övriga kamrater gäller obligatorisk närvaro. Juryns beslut kan ej överklagas.

Lycka till!




Psst: Jag är inte så haj på det här med teknik och vet alltså inte hur man lägger in youtubeklippet på bloggen. Någon som vill dela med sig av denna oumbärliga kunskap?

Exotiska möten i Blekinge

Det här har varit en dag som är alldeles typisk för Emma. Jag har sovit lite för länge, vält ut en blomkruka, svischat ner ett vattenglas bara en minut därefter, jag har gjort allt utom det jag verkligen borde göra och jag har framgångsrikt förträngt det jag verkligen borde göra.


Igår försökte jag däremot göra något vettigt av dagen, vilket resulterade i köplats 77 hos Skatteverket, köplats 93 hos eon och sedan en blankett som var fullkomligt omöjlig att förstå sig på. Då är det faktiskt roligare att välta ner blomkrukor.


Helgen i Blekinge var rogivande och mysig. Vi besökte idylliska Tjärö, var och ute och paddlade och så gick vi. Och gick. Och så promenerade vi lite igen. Genom vackra Brunnsparken och skogen, flera turer på Tjärö och genom pittoreska Ronneby. Exotiska varelser såsom både kameler och raggare uppenbarade sig i Blekingeland. Den som med mig trodde sistnämnda varelser var utrotninghotade kan bege sig till Ronneby och inse att ronny&raggar frodas i varje gathörn. Kameran följde såklart med, men virrpannan Emma glömde batteriet hemma. Vad göra? Beslagta Kattis kamera hela helgen förstås. Om tekniken vill oss väl lovar jag lite bilddokumentation så fort jag fått bilderna.


Bailey

För alltid saknad
För evigt i mitt hjärta




               


Varje dag värker det av saknad efter dig, min allra finaste vackraste charmigaste lille vän.

Tack för allt.



RSS 2.0