Finn ett fel



Den är lite lurig, men om ni tittar en stund så klurar ni nog ut det!

Svårare är det att hitta något fel i det faktum att vi faktiskt beger oss till Åre om bara några timmar! Jag har lite ont om tid att skriva, så jag önskar er helt enkelt en härlig tid här hemma på torra land tills vi ses igen, så ska jag göra mitt bästa för att undvika träden och komma hem i ett stycke.

Drottning Spetälska och kung Smetälska firar helg

Det var en massa idéer som cirkulerade över köksbordet. Favoriten var att komma på den kungliga festen som två King Edwards, men potatisidén fick överges på grund av den knappa tiden vi hade på oss. Istället blev det en kronprinsessa och hennes personlige tränare som fick gå på pompöst galej i Lund. Varför de senare kom att kallas Drottning Spetälska och Kung Smetälska är en helt annan historia.

 

Vi fastnade även på fredagsbilder. Elin och Choffe bjöd på middag och därefter blev det wii-spelande ända inpå småtimmarna. Riktigt skoj!

            

      Efteråt blev det hamburgare och mineralvatten för att försöka kompensera för en hel del rödvin

Veckans kommentar

Helgens bästa kommentar var ändå den från de unga killarna som stod framför oss i gatukioskkön. De pratar om tjejerna framför, som de tyckte var lite väl runda om fötterna för sin ålder.

"Men, de var ju säkert tjugofe... typ tretti!!!"

Herre min skapare, och de drack alkohol! Vart är världen egentligen på väg? Sådana gamla tanter borde ju ta sin rullator och pysa hem o sticka en grytlapp eller nåt. Nä, det var sannerligen bättre när jag var ung...


Fröken Emmas känsla för humor


Fröken Emmas känsla för matlagning

Idag drar temavindarna åt matlagningens håll och jag tänkte reta era smaklökar med ett smarrigt recept. Flera spännande smaker möts i en rätt som känns både hälsosam och relativt enkel. Vi provsmakade igår och det var verkligen mumsfillibabba - så hugg tag i första bästa förkläde och sätt igång!




Pestokyckling med linssallad


För fyra personer:

ca 500 g kycklingfilé
1 burk grön pesto (185 g)

LINSSALLAD
1 1/2 dl gröna linser
1 liten rödlök
1 vitlöksklyfta
1/3 purjolök (ca 60 g)
2 cm färsk ingefära 
1 tsk sambal oelek 
1/2 citron (juice + skal)
1 tsk malen koriander 
1 tsk malen spiskummin
1/2 msk honung
1 kruka bladpersilja
1/3 skivad gurka (ca 150 g)
1 klyfta vit- eller rödkål (ca 250 g)
1 avokado
1 påse rucola (70 g)
olivolja 
salt och peppar

1. Tillaga linserna enligt anvisning på förpackningen.
2. Skär kycklingen i lillfingerstora strimlor/skivor och blanda med peston. Ställ i kylskåpet i minst 1 timme.
3. Stek kycklingen i 1 msk olivolja i 5-6 minuter.
4. Skala, halvera och skär lök, vitlök och purjolök i skivor. Skala och finriv ingefäran.
5. Fräs lök, purjolök, vitlök, ingefära och sambal oelek i 1 msk olja på medelhög värme tills löken blir mjuk, 3-4 minuter.
6. Tillsätt citronjuice och -skal, koriander, spiskummin och honung. Låt fräsa i ytterligare 3 minuter.
7. Blanda i linserna och smaka av med salt och peppar.
8. Hacka persiljan och strö över. Låt linssalladen svalna något.
9. Dela, kärna ur och skär gurkan i skivor. Strimla kålen. Dela, kärna ur och skär avokadon i tärningar. Blanda ner gurka, kål, avokado och rucola i linsblandningen. Servera pestokycklingen med ingefärsyoghurt och toppa med lite cashewströssel

Enjoy!


Fröken Emmas känsla för kläder

Igår, när vårsolen letade sig in genom fönsterrutan och Peps glada toner gungade ut ur högtalarna, så fick jag en idé. Bloggen ska få se världens ljus och möjligheter och få lufta sina vingar. De nya läsarna får en chans att lära känna mig lite bättre och min bloggmotivation kommer förhoppningsvis öka med dessa nya friska temavindar. Aldrig trodde jag att jag skulle lägga upp en dagens outfit, men jag förvånar även mig själv. Här har ni Fröken Ego girl.


                     Lite tramsig måste man ju oxå va
   



Skossingar: Converse
Bralls: Sunshine, MQ
Koftis: Monki
Ti-shirt: Monki
Ring: Guldfynd
Armband: Snö
Övriga juveler: Fyndat i födelsedagspaket

Snart på en vägg nära dig



Alldeles underbart ska det bli
Att ha favvisarna precis bredvi´ 

Ser fram emot

Jihoo, jag är bjuden på bröllop!


Ännu en helg går till historien

Ännu en härlig helg har gått till historien och jag måste medge att jag verkligen gillar detta ledighetspåfund. Som vanligt har det varit full rulle och mycket har hunnits med. I fredags tog jag ledigt och bjöd Lilli, Beata och Sebastian på lunch (nu for jag med osanning, för det var faktiskt Beata som bjöd Basti på hans lunch). Eftermiddagen ägnades åt en skön promenad i vårluften och på kvällen hejade vi fram Josse i hennes match. Fredagsmiddagen fixade svärföräldrarna och vi frossade i smaskiga räkor och lena ostar. Under gårdagen satte vi sprätt på pengarna genom att köpa kuddar, ljus och 18 (jojemän) ramar på IKEA, full skidutstyrsel till mig och ett par nya converse som pricken över det stackars kontot. Vi passade kelgrisen Hector och bjöds på middag hos Petra, innan jag styrde kosan mot Therese lyxiga 25-årsfest i Helsingborg. Trevligt värre och en massa skojig dans på Cardinal. Idag har vi ägnat oss åt "Projekt Dränk Hallen I Ramar" och sedan ätit middag hos mina päron. Mycket trevligt och som ni hör så är vi skickliga på att undvika vårt eget kök under helgerna. Ny vecka och nya tag imorgon och jag rivstartar med en 8-19 dag i skolan. Tror det är dags att försöka leta reda på John Blund nu, som omöjligtvis kan befinna sig långt bort.


     
      
 
Fredagens mysiga lunchbesök

Hemtenta




Staplar av böcker och te i kopp. Tröttheten tynger och hon tvingas ge opp
Lite vila hjälper förhoppningsvis till, så att orden kommer lite mer som hon vill


Tänkvärt


~ Idag är den första dagen på resten av ditt liv ~



Osugen på hot shots

Magarna är fulla av oxfondue och vi har precis frågat efter notan. Elif, som sitter på hörnan av bordet, håller på att berätta en historia om en flygande byxknapp för mig och Jessica. I ögonvrån ser jag hur servitrisen kommer med fyra galliano hot shots på en bricka. Jag misstänker att det är Björn som är i farten och får detta bekräftat när jag sneglar bak och ser hans förväntansfulla min. Elif berättar engagerat och har nu kommit till den punkten då byxknappen flyger all sin väg. "Fjiiing" hojtar hon plötsligt och flyger demonstrativt ut med ena armen. Exakt i samma tidpunkt går hotshotsen förbi på brickan. Det säger mer än bara fjing och på ett halvt ögonblick så är väggen full av hot shots och brickan flyger i marken. Stackars lilla Elif.


Det är inte alltid jag som är klumpigast.



Skilda världar

Torsdag kväll: Det är dags för den traditionsenliga torsdagsfikan med gamla tjejkompisarna. Vi befinner oss på ett café i Malmö och på bordet står te och kaffe. Alla vännerna har jobb och stadigt sällskap och majoriteten av oss i det här gänget har antingen barn eller ska gifta sig inom ett och ett halvt år. Konversationen under fikan håller sig undantagslöst kring barn och bröllop. På grund av en nyligen yppad förlovningsnyhet så fokuseras samtalen denna gång kring ringbyten.

Fredag kväll: Kvällen påböras på en korridor i Lund och jag bytar om till de skrynkliga kläder jag burit med i väskan under skoldagen. Det är Therese som har ordnat förfest innan nationens eftersläpp och vi är ett gäng tjejer som lagar pizza och dricker oss onyktra. Förutom oss så är det Maria och Kristin från klassen och så ytterligare några tjejkompisar till Therese. Jag är den enda som inte är singel och bortsett från Kristin så är alla några år yngre. Vin dricks trots frånvaron av vinglas, cider hävs ur burk och tetrapack pryder bordet. Tjejerna stylar varandra i Thereses lilla korridorsrum och fotoblixtarna går varma. Jag blir så inspirerad att den halvtomma vinflaskan får följa med som färdkost på väg till bussen, även om fjortisvibbarna snart överväldigar mig och får mig att sätta ner flaskan på marken. Efter inträdet på 50 kr möter vi upp med klasskompisar och oförskämt billiga drinkar och tillsammans med övriga studenter dansar vi natten lång.  

Det är nog ingen överdrift att påstå att jag lever i två ganska skilda världar.

e!

Ketchupeffekten är ett välkänt fenomen i denna bloggverkstad, så varför inte ta och komponera ihop ytterligare ett inlägg när jag ändå är igång?

Kycklingfiléerna ligger i magen och jag får hoppas att det rosa ostfyllda köttet inte gör mig magsjuk denna gången heller (skam den som ger sig). Snart beger jag mig till Lund för att leka psykoterapeut och därefter blir det chaifika med tjejerna. Flickan med den stora härliga nyheten kommer tyvärr inte kunna vara där och berätta mer, men det ska bli fint att träffa många av mina andra flickor.

Till helgen blir det en stor skopa fest och tanken är att det även ska hinnas med ett stort mått hemtenta. Nu måste jag verkligen skaffa mig en krage att ta mig själv i för det går inte längre att låtsas som att det inte är någon tråktenta som gömmer sig bakom hörnet. Nåväl, jag börjar så sakteliga hitta min balans igen så ska försöka hålla mig på linan ett tag framöver. Det är ju så tråkigt att falla.  

Ett litet observandum för er som läser bloggen, för att inte tala om er som mailar med mig, är att H- och J-knapparna dessvärre tycks börja närma sig pensionsålder. Deras kommunikativa färdigheter har drabbats av degenerationens dystra kapitel och vi når ofta inte fram till varandra längre. Om jag inte trycker HÅRT på dem så missar de alldeles att de ska vara med och leka. Så om ni plötsligt får mail som inleds med 'e!' i översta raden innebär detta inte nödvändigtvis att jag utan förvarning gått och blivit socialt inkompetent, utan det kan alltså  bero på mitt tangentbords inledande förfall.



Fynd till orginalpris

Bonniers världshistoria och Stieg Larsson kan slänga sig i väggen, för det bästa fyndet på förra veckans bokrea var en bok som inte var det minsta nedsatt. Jag har bara hunnit läsa några sidor än så länge, men känner mig redan övertygad om att denna bok var det bästa fynd jag kunnat hitta. Där i bokyllan skymtade jag nämligen ingen mindre än min borttappade Självkänsla! Jojemän, det är alldeles säkert, Mia Törnblom lovade mig den tillbaka om jag köpte hennes bok och hur kan man motstå ett sådant erbjudande? I ärlighetens namn så vet jag inte om jag tappade bort Självkänslan på vägen eller om jag föddes utan denna oumbärliga livskamrat, men vad som är helt säkert är att jag numera inte har en sådan i min ägo. Jag som har letat efter Självkänslan på alla möjliga ställen går plötsligt och finner den i bokyllan i en butik i Lund. Tänk vad knasigt livet kan vara ibland. I enlighet med Mias instruktioner har jag redan stått framför spegeln och berättat hur värdefull jag är och fastän det kändes tramsigare än att springa runt som kyckling på högstadiemaskeraden så pirrade det fint i magen. Äntligen vet jag vad jag ska göra av den där speciella röda boken jag fick i present av Jessica för ett par år sedan - det ska bli en Jag-är-bra-bok! All självkritik som förföljer mig dagarna i ända och emellanåt golvar mig totalt ska få se på andra bullar och lära sig veta hut. Och därmed basta.



Lovely lördag

Det var inte bara Guinness som förgyllde vår lördagskväll

 Det blev en del hårmys under kvällen...  Fina Malin Vad står det  på kortet Martin?
Glad Choffe Snygga Veena Söta Elin

Guinness

I lördags fick jag äntligen följa med på fest! Det var precis sådär coolt som jag hade hört:




Man fick träffa polare och dricka öl




Hade man tur så fick man mysa (och jag hade massvis med flyt, mmm)




Vad ingen hade berättat för mig var hur hemskt trött man blir av det där festandet...  


Mitt liv som komiker

Föreställ er en komedi om en tjej som ska passa kompisens nio veckor gamla labradorvalp (nyss hemkommen, extremt busig och icke rumsren), fyraårige tollarhane (ständigt leksugen), femtonåriga beardietik (döv, halvblind, kronikt skällande och med en benägenhet att rymma) samt kompisens systers nio månader gamla baby (sover sött i vagnen i trädgården tills dess att tjejen blir ensam i huset, då börjar han gallskrika,) och hennes treåriga dotter (ideligen uppmärksamhetssträvande och oupphörligen frågande "varför då?"). Fantisera om hur detta skulle kunna gå, om hur kaosartat allt skulle kunna bli och ni har förra veckans måndagseftermiddag.

Tänk på hur tjejen har den skrikande babyn på ena armen och valpen i kopplet på den andra. Hunden vägrar kissa och treåringen är grinig för att hon inte har sin mössa men vägrar gå in och hämta den om inte tjejen följer med. Den äldre hundens skällande skrämmer barnen, treåringen trillar och slår sig och båda barnen blir ledsna, valpen gör treåringen rädd och hon blir ledsen igen varför också babyn faller in i gråten, treåringen välter ett galler och tollarhanen blir livrädd, tjejen försöker läsa för treåringen, hålla babyn glad, hålla koll på valpen som busar runt överallt i huset, tysta ner den äldsta hunden som parallellt med sitt skällande hoppar på ytterdörren för att försöka få upp den. Hon kämpar för att med ena handen få på valpen kopplet och sedan att för andra gången lyfta ut honom i trädgården samtidigt som hon har babyn på andra armen och försöker resonera med treåringen som vägrar gå ut igen men inte heller vill vara ensam hemma. Babyn hostar henne i ansiktet och snorar på hennes tröja och hennes mage kurrar högljutt efter den mat hon värmde precis innan faniljen gick men som hon aldrig hunnit äta.

När familjen sedan kommer hem har hundrana precis lugnat sig lite, barnen har nyss hoppat upp i tjejens knä och hon sitter och läser för de små liven som följer bokens sidor med stora ögon och gapande munnar. "Vad bra det går" säger familjen som kommer in i rummet.

Precis som på film.


RSS 2.0