Hedvig har det inte lätt




klicka på bilden


Trevligheter på linsen

Några av förra veckans trevligheter fastnade på linsen

Jessica kom förbi och förgyllde min onsdagskväll
Therese fixar till salladenAnnah, Hanna och Johanna är mätta och belåtnaFödelsedagsbarnet drar fram findruvan+

Kattis och JohannaKarin och jag gör dansgolvet farligtFanny och Maria
Endast Kattis kan vara bedårande söt i en förskräckligt ful badmössaBästa trionHanna svänger loss
Lille Guiness får åka ryggsäck på Elins mageChili


Måndag

Nu ska jag iväg till skolan för ett seminarium som baseras på två engelska artiklar jag inte har kunnat läsa pga datastrul. Därefter blir jag hämtad av Choffe för att passa Chili, nio veckor gamla Guiness och eventuellt även en niomånaders baby. På kvällen ska jag för första gången träffa min terapiklient, som jag om allt går bra ska träffa en gång i veckan under ett år framöver.

Jag ser framför mig hur jag blinkar sömndrucket åt seminarieledarens avancerade ordlekar för att sedan springa runt med en gallskrikande bebis på armen samtidigt som Guiness kissar överallt på golvet och Chili springer runt med en boll och försöker få mig att leka. Eftermiddagen ägnar jag åt att ängsligt gå omkring och öva på olika typer av hummande samtidigt som jag försöker utröna på vilken del av nästippen som glasögonen sitter bäst. Kvällen avslutas med att en livs levande klient sitter i fåtöljen mittemot och ber mig bära hennes inre med varsam hand.

Det kommer onekligen att bli en spännande dag.

Nervgympa

En spännande serie är nu framme vid en minst sagt gastkramande final! Pantern vann borta mot Skåre idag, vilket innebär att de fortfarande har chans att nå den tredje playoffplatsen och fortsatt allsvenskt kval. Pantrarna ligger en poäng bakom rivaliserande Hästen och Skåre och om de lyckas vinna nästa match medan de andra två förlorar sina, så är saken biff. Hästapållarna spelar borta mot ett lag som bara förlorat en enda match i serien och Skåre spelar också bortamatch, dock en på pappret "något enklare" sådan. Pantern spelar i sin tur hemma mot ett lag som inte har vunnit en endaste match i hela allettan. Det är hockey och allt kan hända - det enda vi vet är att det är bäddat för en minst sagt nervpirrande onsdagskväll. Kom och heja fram pantrarna på Malmö Isstadion på onsdag!


Bad hairday?

Själv sätter jag upp håret i en hästsvans när jag har en dålig hårdag.




Chittchatt

Jaha, så har det blivit helgen, åtminstone med lite god vilja. Har precis tryckt i mig en lunch bestående av avslagen pastasallad från i onsdags, en knäckemacka med ägg och Kalles kaviar och en Billys pizza. Är man en gourmé så är man. Inflammationen i tanden har lagt sig och humöret är överhuvudtaget på högre höjder denna dag. Ni var många som sa så fina saker igår och lägger man därtill en trevlig födelsedagsmiddag hemma hos Kattis så kunde dagen inte bli annat än bra, den smärtsamma starten till trots.

Det är ju nu jag skulle ta igen allt jag inte hunnit läsa hittills, men istället ugglar jag här vid datorn och låtsas att tiden står still. Letar bilar och inredning, socialiserar och försöker inbilla mig att det ju trots allt nästan är helg. Och förstoppningen i näsan hindrar mig ju från att träna, så då kanske jag kan ersätta det med ett par timmar vid datorn?

Försöker spontanblogga lite mer och bara skriva rakt ut, utan att bry mig om huruvida det uppfattas som brutalt trist eller oväsentligt och makalöst korkat. Svänger mycket i mina känslor för bloggen; i ena stunden funderar jag på att lägga ner den helt ögonaböj och i andra stunden så bloggar jag två gånger om dagen. Det här med lagom är inte riktigt min grej. Kan inte bestämma mig för hur jag ska nisha bloggen heller, så under tiden jag funderar (ett grubblande som pågått sedan starten) så får inläggen helt enkelt handla om det som faller mig in för stunden. Har ni önskemål får ni gärna komma med det. Vet att många gillar fotobloggandet så försöker lägga upp bilder kontinuerligt.

Ska ni göra något trevligt i helgen? Om några timmar kommer Petra hit på middag och sedan beger vi oss alla tre till KB för att höra Anna Ternheim sjunga fina trudelutter. Imorgon blir det födelsedagskalas hos Kattis och jag tror bestämt att även denna helg kommer att bli alldeles lysande.

Ta hand om er mina fina vänner.

Jag tror jag tar helg

Citerat ur min kära kurslitteratur:

"Genom Schleiermachers arbeten kom "den hermeneutiska cirkeln" under 1800-talet att tas i bruk på allvar. Cirkeln handlar om del och helhet, om deras relation till andra delar i den helhet som möjliggör förståelsen av delen. Den anda som genomsyrar helheten sätter sin prägel på de enskilda delarna. Delarna skall förstås utifrån helheten och helheten tolkas som en inre harmoni mellan delarna."

Jag tror jag tar helg.


Eftersom ni tjatar så...

..fick jag ju ta en bild. Såhär ser Fröken Brunett ut.


Ack-va-okul

Idag är ingenting kul. Är ful som stryk i mitt nya chokladbruna hår, förkylningen vägrar släppa och jag är dödstrött på att vara igentäppt och trumpeta ut grönt snor, en person jag bryr mig mycket om undanhåller sanning för mig, jag sov knappt inatt, min visdomstand är inflammerad och jag har bara läst 24 av de 200 vetenskapsteoretiska sidor jag hittills föväntas ha läst av tråklitteraturen.

Vissa dagar vill man bara lägga sig ner och gråta.

Min helg i bild

Helgdokumentationen börjar bli ett stående inslag här på bloggen och jag tänkte inte vara sämre denna vecka.

Fredagskvällen ägnades åt sushi making och wine tasting innan vi begav oss ut i vimlet.


Skål!Therese ger sig hän åt sin kreativa ådra
Emma + Baileys = santMaria och Therese

I lördags begav vi oss till Halmstad för att fira bror Dan

Min vackre manDan 23 årMamma och pappa stökar i köket
Syskonen ställer uppTvå av Dans sambos

Kameran fick även följa med till isstadion i söndags

Björn och Andy i full fräsPantern - Örebo 3-2
Björn på is (denna bild lånade jag från Panterns hemsida)


Fredagen den trettonde

Solen skiner för glatta livet, brorsan fyller år, jag har ingen skola idag, om några timmar kommer fina vänner hit på sushikväll och VI HAR BOKAT VÅR SKIDRESA TILL ÅRE!! De som hävdar att fredagen den 13e är olycksbådande måste ha glömt att ta av sig nattmössan.


 


 


Blondes might have more fun, but they´re also more hungry!

De tre blonda psykologstudenterna skulle äta sin medhavda lunch. I vanlig ordning var mikronkön omänskligt lång, men så fick två av dem plötsligt syn på en lapp på köksskåpet. "Ny mikro i P005" Perfekt, vi kollar in om den är ledig! Bingo - rummet var tomt! En av blondisarna sträcker sig mot mikron för att öppna den... men... hur får man upp luckan?? Hmm... Hon trycker på alla knapparna, drar i luckan, slår på mikron... som förblir sluten som en mussla. Med blossande kinder vänder hon sig till sin kompis Eh, kan du öppna mikron?" Nästa blondie försöker på samma sätt, men vänder sig sedan förbryllat mot sin vän. Nä, jag kan banne mig inte öppna den! Fnissande och med röda öron går de tillbaka till köket och viskar till den tredje blondisen. Hon går skrattande in i P005 och ger sig på den lilla ugnen. Utan resultat. Helt otroligt -  ingen av de tre lyckades att ens komma in i mikron. Är det inte hejdlöst komiskt så vet jag inte vad. Tankarna förs genast till en sekvens i en av mina favoritfilmer, Zoolander.  



Varje andetag

Finaste Jessica - du gör mig så stolt! Minns du när vi var små och drömde om framtiden? Det var en hel massa yrken som flimrade förbi genom åren, men ett bestod och det var din önskan om att bli artist. Nu har åren gått och jag tror nästan vi vågar beteckna oss som relativt stora. Du sysslar med sången på heltid och är ju så fantastiskt duktig!

Gå in här och lyssna på "Varje andetag". Visst har hon blommat ut till en skönsjungande ros, min lilla barndomsvän?!



Spänning i vardagen

Jag har alltid förespråkat spänning i vardagen och numera lever jag som jag lär. Sedan ombyggnaden började på tågstationerna är varje morgon ett litet äventyr.

Hur många minuter är tåget försenat idag?
Kommer vi att stanna mellan Malmö och Lund även denna gång?
Hinner jag i tid till skolan?

Spänningen är olidlig.

Svisch

Middag, bio, presentshopping, innebandymatch, kalas, fest, utgång, födelsedagsbrunch, plugg och filmmys och vips så hade helgen svischat förbi. Hur var det nu man gjorde för att hinna med allt man ville? Fast det viktigaste är väl att man har trevligt och det har vi ju haft. Några bilder från den skojiga lördagskvällen:

Liket och BjörnLiket, Björn och LuddeDavid ser lite väl glad ut
Visst är han läcker, min man?
Björn, jag och PetraLiket och jag rockar loss på KB

Partytrick



Emma, jag börjar bli trött på ditt "stoppa huvudet mellan axlarna"-partytrick. Kom med något nytt!

Förlorad vänskap

Idag skulle jag och Ådi ut på besiktningsäventyr. Allt började så bra, för även om han startade med allra största ansträngning, så kom han i alla fall igång och iväg. Ådi var nervös och hackade sig fram medan jag höll på att bli ihjälgasad av mystiska (men sannerligen mycket o-ekologiska) gaser framme i förarsätet. Två gånger blev han så till sig att han stannade mitt i korsningen och bara med nöd och näppe lyckades starta igen. Varje gång vi saktade in segade han sig fram på det mest orytmisk vis och den goda tid vi begav oss i försvann snabbare än bilarna framför. Endast några minuter innan utsatt tid styrde vi in på Bilprovningens parkering och in i närmaste ficka. Jag registrerade oss, spände fast bältena och plockade fram säkerhetstriangeln. Vi var redo. Bad en tyst bön för att Ådi skulle starta när det blev dags och inte svika mig även denna gång (tidigare i veckan gick han som en klocka fram till Ica Maxi men vägrade sedan köra mig hem). Plötsligt var de Ådis tur och jag satte i nyckeln och vred om. Nu du Ådi - det är dags att visa att även en skruttig gammal tjugoåring kan klara besiktningsmannens skarpa blick! Ådi gnällde, suckade... och dog. Gnällde, suckade... och dog. Gnällde, suckade... och dog. Generat fick jag ge upp och gå till fots fram till besiktningsmannen... "Eh, min bil startar inte..." Inte ens med elektronisk hjälp fick vi igång honom och jag hade inget annat val än att ringa efter bogseringshjälp. Fem minuter senare startar Ådi plötsligt, som om han vaknat ur en djup dvala. Det var förvisso skönt att slippa bli bogserad, att kunna köra honom från Bilprovningens parkering, men Ådi - jag är ledsen - det här kan jag bara inte förlåta. Vi kommer aldrig kunna bli kompisar igen du och jag.



Värmande februaridag

Jodå, nog sitter jag här fortfarande, högst levande, även om jag inte bloggar så ofta och trots att vädret utanför kan få en att vilja kollevippa omedelbums. Men här är jag, med drömmar om våriga vindar och sommarvarmt gräs, om fräknar på kinderna och soldränkta axlar. Med detta i tankarna stiger jag upp på morgnarna, när februariregnet smattrar utanför och det Grå riskerar att äta upp tillvaron alldeles. Tillsammans med hoppet om en ljusare himmel och en varmare dag, värmer allt mysigt man trots allt kan lysa upp februaridagarna med: fika med bästaste kompisarna, fina ord och leende ögon, fladdrande värmeljus och rykande hett te, skratt och mys med sin älskade, tjocka duntäcken och gripande filmer, friidrottsgala och galen dans på nattklubbsgolvet, chilatte och långlunch med härliga vännen, sällskapsspel och middagsumgänge, äventyr på bioduken och långa värmande kramar.

Även februari kan bjuda på värme.



RSS 2.0