Fröken Emmas känsla för matlagning

Idag drar temavindarna åt matlagningens håll och jag tänkte reta era smaklökar med ett smarrigt recept. Flera spännande smaker möts i en rätt som känns både hälsosam och relativt enkel. Vi provsmakade igår och det var verkligen mumsfillibabba - så hugg tag i första bästa förkläde och sätt igång!




Pestokyckling med linssallad


För fyra personer:

ca 500 g kycklingfilé
1 burk grön pesto (185 g)

LINSSALLAD
1 1/2 dl gröna linser
1 liten rödlök
1 vitlöksklyfta
1/3 purjolök (ca 60 g)
2 cm färsk ingefära 
1 tsk sambal oelek 
1/2 citron (juice + skal)
1 tsk malen koriander 
1 tsk malen spiskummin
1/2 msk honung
1 kruka bladpersilja
1/3 skivad gurka (ca 150 g)
1 klyfta vit- eller rödkål (ca 250 g)
1 avokado
1 påse rucola (70 g)
olivolja 
salt och peppar

1. Tillaga linserna enligt anvisning på förpackningen.
2. Skär kycklingen i lillfingerstora strimlor/skivor och blanda med peston. Ställ i kylskåpet i minst 1 timme.
3. Stek kycklingen i 1 msk olivolja i 5-6 minuter.
4. Skala, halvera och skär lök, vitlök och purjolök i skivor. Skala och finriv ingefäran.
5. Fräs lök, purjolök, vitlök, ingefära och sambal oelek i 1 msk olja på medelhög värme tills löken blir mjuk, 3-4 minuter.
6. Tillsätt citronjuice och -skal, koriander, spiskummin och honung. Låt fräsa i ytterligare 3 minuter.
7. Blanda i linserna och smaka av med salt och peppar.
8. Hacka persiljan och strö över. Låt linssalladen svalna något.
9. Dela, kärna ur och skär gurkan i skivor. Strimla kålen. Dela, kärna ur och skär avokadon i tärningar. Blanda ner gurka, kål, avokado och rucola i linsblandningen. Servera pestokycklingen med ingefärsyoghurt och toppa med lite cashewströssel

Enjoy!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0