Mitt liv som komiker

Föreställ er en komedi om en tjej som ska passa kompisens nio veckor gamla labradorvalp (nyss hemkommen, extremt busig och icke rumsren), fyraårige tollarhane (ständigt leksugen), femtonåriga beardietik (döv, halvblind, kronikt skällande och med en benägenhet att rymma) samt kompisens systers nio månader gamla baby (sover sött i vagnen i trädgården tills dess att tjejen blir ensam i huset, då börjar han gallskrika,) och hennes treåriga dotter (ideligen uppmärksamhetssträvande och oupphörligen frågande "varför då?"). Fantisera om hur detta skulle kunna gå, om hur kaosartat allt skulle kunna bli och ni har förra veckans måndagseftermiddag.

Tänk på hur tjejen har den skrikande babyn på ena armen och valpen i kopplet på den andra. Hunden vägrar kissa och treåringen är grinig för att hon inte har sin mössa men vägrar gå in och hämta den om inte tjejen följer med. Den äldre hundens skällande skrämmer barnen, treåringen trillar och slår sig och båda barnen blir ledsna, valpen gör treåringen rädd och hon blir ledsen igen varför också babyn faller in i gråten, treåringen välter ett galler och tollarhanen blir livrädd, tjejen försöker läsa för treåringen, hålla babyn glad, hålla koll på valpen som busar runt överallt i huset, tysta ner den äldsta hunden som parallellt med sitt skällande hoppar på ytterdörren för att försöka få upp den. Hon kämpar för att med ena handen få på valpen kopplet och sedan att för andra gången lyfta ut honom i trädgården samtidigt som hon har babyn på andra armen och försöker resonera med treåringen som vägrar gå ut igen men inte heller vill vara ensam hemma. Babyn hostar henne i ansiktet och snorar på hennes tröja och hennes mage kurrar högljutt efter den mat hon värmde precis innan faniljen gick men som hon aldrig hunnit äta.

När familjen sedan kommer hem har hundrana precis lugnat sig lite, barnen har nyss hoppat upp i tjejens knä och hon sitter och läser för de små liven som följer bokens sidor med stora ögon och gapande munnar. "Vad bra det går" säger familjen som kommer in i rummet.

Precis som på film.


Kommentarer
Postat av: Elin

Det var väl en händelserik eftermiddag :-) Om inte annat så blev det ett roligt blogginlägg ju!



Kram

2009-03-02 @ 09:51:45
URL: http://www.hundhalsaniskane.se/chili
Postat av: Frida

Är imponerad Emma.Låter som du hade fullt upp.KrAM fRIDA

2009-03-02 @ 11:13:52
Postat av: Frida

Snygg bakrund föresten

2009-03-02 @ 11:14:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0