Fröken Emmas känsla för matlagning

Pestokyckling med linssallad
För fyra personer:
ca 500 g kycklingfilé
1 burk grön pesto (185 g)
LINSSALLAD
1 1/2 dl gröna linser
1 liten rödlök
1 vitlöksklyfta
1/3 purjolök (ca 60 g)
2 cm färsk ingefära
1 tsk sambal oelek
1/2 citron (juice + skal)
1 tsk malen koriander
1 tsk malen spiskummin
1/2 msk honung
1 kruka bladpersilja
1/3 skivad gurka (ca 150 g)
1 klyfta vit- eller rödkål (ca 250 g)
1 avokado
1 påse rucola (70 g)
olivolja
salt och peppar
1. Tillaga linserna enligt anvisning på förpackningen.
2. Skär kycklingen i lillfingerstora strimlor/skivor och blanda med peston. Ställ i kylskåpet i minst 1 timme.
3. Stek kycklingen i 1 msk olivolja i 5-6 minuter.
4. Skala, halvera och skär lök, vitlök och purjolök i skivor. Skala och finriv ingefäran.
5. Fräs lök, purjolök, vitlök, ingefära och sambal oelek i 1 msk olja på medelhög värme tills löken blir mjuk, 3-4 minuter.
6. Tillsätt citronjuice och -skal, koriander, spiskummin och honung. Låt fräsa i ytterligare 3 minuter.
7. Blanda i linserna och smaka av med salt och peppar.
8. Hacka persiljan och strö över. Låt linssalladen svalna något.
9. Dela, kärna ur och skär gurkan i skivor. Strimla kålen. Dela, kärna ur och skär avokadon i tärningar. Blanda ner gurka, kål, avokado och rucola i linsblandningen. Servera pestokycklingen med ingefärsyoghurt och toppa med lite cashewströssel
Enjoy!